Din cauza trecerii subtile de la o culoare la alta, manichiura ombre pare dificil de realizat, cel puțin la prima vedere. Pentru a o realiza, ai nevoie de două sau chiar trei lacuri de unghii care să se potrivească (sau nu, depinde ce efect vrei să creezi) și un burețel simplu folosit de regulă la aplicarea fondului de ten.

Pașii principali în ombre

Decupează o bucată mai mică din burețel, care să aibă aproximativ lungimea egală cu lungimea unghiei mari. Aplică două straturi de basecoat sau două straturi de ojă albă, astfel încât culorile pe care le vei folosi ulterior să se fixeze bine pe unghii.

Pe bucata de burete decupată, aplică straturi generoase, unele sub altele, din ojele pe care le vei folosi, apoi tapotează ușor pe unghie cu buretele, până când aceasta este acoperită complet. Nu ai cum să eviți ca marginile unghiilor să nu se murdărească, însă la final, când oja s-a uscat, poți reveni cu un bețișor de ureche îmbibat în dizolvant de lac de unghii sau cu un creion corector pentru a rezolva imediat problema.

Regula de bază în manichiura ombre

Regula de bază a acestei manichiuri este că straturile de ojă trebuie reaplicate pentru fiecare unghie, fapt care ar putea consuma destul de mult timp. Însă rezultatul este spectaculos, așa că merită orice extra-minut. La final, aplică un strat de topcoat, pentru strălucire.

 

Copyright: zozodesign / 123RF Stock Photo