Dacă preferi manichiura realizată acasă, cu siguranță ai observat că lacurile de unghii în nuanțe închise de albastru, griuri petrol sau negru nu sunt atât de ușor de aplicat precum celelalte nuanțe.
Tocmai de aceea este important să ții cont de pașii de mai jos, astfel încât să preîntâmpini orice posibilă problemă.

1. Culorile închise scot în evidență imperfecțiunile unghiilor, iar dacă ai striații, oja nu va arăta deloc bine. Folosește o bază de unghii special creată pentru mascarea acestor imperfecțiuni. În plus, baza va ajuta lacul de unghii să se fixeze mai bine. Iar al treilea motiv legat de folosirea bazei este că atunci când vei îndepărta oja, unghia va arăta impecabil, fără nici o urmă de culoare inestetică rămasă pe unghii.

2. Aplică lacul de unghii în straturi subțiri. Spre deosebire de culorile pastelate, cele intense/închise se usucă mult mai greu. În plus, un lac de unghii gros nici un arată bine.

3. În cazul în care oja a sărit, nu fă greșeala de a aplica un nou strat, pentru a acoperi locul cu probleme. Încercarea ta de a salva manichiura se va observa ușor. Aplică, folosind pensula, o cantitate foarte mică de produs în centrul zonei fără ojă. Lasă produsul să se întindă de la sine, apoi, dacă este cazul, întinde ușor cu pensula.

4. Un ultim lucru foarte important: înainte de a îndepărta oja, masează mâinile și unghiile cu ulei de măsline (sau un alt tip de ulei) astfel încât culoarea să nu se întindă de jur împrejurul unghiei.

Copyright: andreahast / 123RF Stock Photo