Prin manichiură ne exprimăm personalitatea: formele și culorile clasice sunt întotdeauna o variantă sigură, nuanțele foarte puternice se asortează cu o personalitate pe măsură, așa cum cele deschise pun în valoare trăsăturile unei persoane orientate către lucruri fine, elegante. Manichiura nu are însă doar un rol estetic, ea ajutând și la menținerea igienei unghiilor.

Manichiura clasică

Este cea mai bună variantă atunci când îți place să schimbi des culorile lacurilor de unghii. Trebuie însă să îndeplinești câteva condiții pentru ca aceasta să arate bine și să reziste măcar trei zile: să ai unghii sănătoase și să fii mulțumită de forma lor. Aplică întotdeauna un lac de unghii bază, pentru a preveni pătarea ulterioară a unghiilor cu pigmenții lacurilor folosite. Urmează două straturi subțiri de lac colorat, aplicate la o distanță de 1-2 minute, apoi, la final, topcoatul, care îi dă strălucire unghiei. Chiar dacă ești pe grabă, nu folosi un strat mai gros de ojă – nu se va usca la fel de repede, iar oja se va crăpa repede.

20934458 - nail polish trendy colourful manicure

Manichiura semipermanentă

Se aplică aproape la fel de ușor ca oja obișnuită, se usucă mult mai repede, are un luciu puternic și rezistă cel puțin două săptămâni. De regulă, se realizează la salon, dar se poate și acasă – există lămpi UV speciale.

50758747 - valentines day holiday style bright manicure with painted hearts and polka dots

Manichiura cu gel sau cu acril

Prin gel sau rășină de acril forma unghiei poate fi corectată, modificată, astfel încât toate unghiile să fie uniforme. Este eficientă pentru persoanele care încă și-au păstrat obiceiul de a-și roade unghiile, pentru cele care își dorești unghii lungi, precum și pentru cele care vor o manichiură rezistentă chiar și până la patru săptămâni.

25996261 - multicolored manicure with pink,yellow and green lacquer against the background with gerberas

Pregătește unghiile

Acasă, respectă acești pași premergători:

– Curăță oja veche cu un dizolvant fără acetonă, care nu deshidratează unghiile.

– Cu o pilă cu abrazivitate medie adu unghiile la aceeași lungime și formă.

– Împinge cuticula cu un bețișor de lemn, iar dacă unghiile sunt îngălbenite sau exfoliate, aplică pe suprafața lor o pilă buffer.

– Într-un bol, pune apa caldă și o pastilă efervescentă pentru emoliere și hidratare (dacă nu ai, putem folosi un săpun cremos). Introdu mâna în bol pentru aproximativ 10 minute.

– Împinge din nou cuticula și aplică un ulei pentru cuticule.

– Degresează unghiile cu dizolvant, aplică o bază și ojă în două straturi fine.

Sursa foto:Shutterstock