Temperatura scăzută de afară și aerul uscat din interior fac ca pielea să se usuce. Poți evita acest lucru, dacă respecți câțiva pași de îngrijire a mâinilor în sezonul rece. Iată trei dintre cele mai importante:

Exfoliază-ți pielea mâinilor cel mult o dată pe săptămână!

În anotimpul rece nu este recomandat să exfoliezi pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des lasă mâinile mai sensibile la frig și deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Ai grijă ca particulele abrazive din componența scrubului să nu fie foarte agresive.

Citește și – Nu-ți mai tăia cuticulele! Folosește un ulei special pentru a le îngriji!

Cum să ai mâini catifelate? Hidratează intens!

În această perioada, recomandat este să porți cu tine în fiecare zi o cremă de mâini extrem de hidratantă și să o folosești ori de câte ori ai nevoie, în special după ce te speli pe mâini sau măcar dimineața și seara. Alege o cremă care conține ingrediente active anti-îmbătrânire, pentru a stimula regenerarea celulară.

Folosește măști pentru mâini!

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritiva sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun. Pune mâinile pentru 15-20 minute în mănuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.

De asemenea, dacă ai mâinile foarte uscate, poți încerca și o mască hidratantă din banane și miere. Fă un piure dintr-o banană, adaugă miere și amestecă bine până ajungi la o consistență cremoasă. Aplică pe mâini și masează ușor și las-o să acționeze vreme de un sfert de oră. La final, clătește bine cu apă călduță, nu fierbinte!

Foto: 123rf

Citește și – 5 trucuri pentru a preveni îmbătrânirea mâinilor!