Ochi mici

Nuanțele deschise, pastelate, dar și texturile sidefate fac ochii să pară mai mari și oferă luminozitate. Fă-ți un contur fin al pleoapelor cu un dermatograf alb, apoi îmbracă pleoapa superioară cu un fard roz sidefat. Pentru și mai multă luminozitate, aplică pe osul arcadei un fard cu efect perlat. Rimelul are și el rolul de a ”deschide” privirea, dar în cazul tău e de preferat să-l înlocuiești pe cel negru cu unul colorat: maro, auriu sau argintiu. Înainte de aplicare, curbează-ți foarte bine genele.

Evită: fardurile în culori închise și mai ales dermatograful negru, căci micșorează și mai mult ochii.

Truc: aplică rimelul și pe genele inferioare.

Ochi depărtați

Ai nevoie de un mic truc de machiaj ca să maschezi acest defect: conturează colțul interior al ochilor cu un dermatograf închis la culoare, mergi cu linia până la mijlocul pleoapelor, apoi aplică deasupra lui și pe toată jumătatea de sus un fard fumuriu. În colțul exterior, folosește o nuanță cât mai luminoasă, care să estompeze marginea ochiului. La final, aplică rimelul, dar accentuează mai mult genele din interior.

Evită: conturul negru aplicat de jur împrejur, căci scoate și mai mult în evidență forma ochilor.

Truc: aplică fardul doar pe suprafața pleoapei, fără să urci cu el spre arcadă.

Ochi apropiați

Se procedează exact invers decât în cazul ochilor depărtați. Colțul interior va fi vag evidențiat printr-un fard cât mai deschis sau chiar un dermatograf alb, în mijlocul pleoapei aplici un fard mediu, iar apoi pui puternic în valoare colțul exterior, prin nuanțe cât mai închise. Mai mult decât atat, poți accentua această parte printr-un dermatograf negru, dar și cu ajutorul rimelului, care va alungi și va curba mai mult firele din exterior.

Evită: fardurile colorate în colțul interior.

Truc: când aplici dermatograful pe jumătatea exterioară a pleoapei, depășește puțin conturul natural, pentru a alungi forma ochiului.

Pleoape căzute

Machiajul trebuie realizat foarte atent, urmărind linia pleoapelor: aplică o linie medie cu un fard-creion lichid și sus și jos, apoi îmbracă jumătate din  pleoapă cu un fard natural: crem, bej sau roz. Ca să distragi atenția de la forma pleoapei superioare, aplică jos, la baza genelor, un fard colorat, într-o nuanță puternică, cu textură sidefată sau aspect umed. Rimelează foarte bine genele.

Evită: să prelungești fardul spre sprânceană.

Truc:  sprâncenele ascendente ”înalță” visual pleoapa. Pensează-le în acest fel.

Sursa foto: Flickr.com