Schimbări de sezon

Primul lucru pe care îl vei face, atunci când te întorci bronzată din vacanță, este să îți revizuiești trusa de produse cosmetice. Culoarea fondului de ten se mai potrivește noii culori a pielii? Dar textura? Scopul machiajului este să pună în valoare bronzul și trăsăturile frumoase și, pe cât posibil, să mascheze imperfecțiunile. Optează pentru texturi mai lejere ale cremei de zi și fondului de ten, care să nu încarce atât de mult pielea. Fardurile de pleoape ar trebui să aibă o textură cremoasă, fie că sunt în culori mai puternice, fie în culori pastelate.

Machiajul natural, de zi

Dacă nu ești o fană a folosirii fondului de ten, elimină-l din ecuație și folosește o cremă cu factor de protecție care conține și pigmenți colorați, ce uniformizează nuanța tenului. Acestea au și o textură foarte ușoară, care permite reaplicarea produsului după câteva ore. Când ești în criză de timp, e suficient să-ți conturezi privirea cu un creion de ochi. Dacă însă vrei un machiaj elaborat, alege farduri în nuanțe de inspirație marină. Albastrul, verdele sau galbenul, în combinațiile potrivite, vor accentua culoarea intensă a pielii. Vara, sunt recomandate produsele rezistente la apă, însă doar când ai neapărată nevoie de ele. Rimelul waterproof
este, într-adevăr, foarte util, însă și greu de îndepărtat, dacă nu ai un demachiant special.

Știai că este greșit să…?

– Exfoliezi tenul bronzat. Nu vei face decât să strici aspectul uniform al culorii noi-obținute;

– Renunți la crema cu factor de protecție solară odată ce te-ai întors din concediu. Pielea are nevoie de protecție solară pe tot parcursul anului.

– Folosești multă cremă bronzantă. Folosește-o ca pe o pudră obișnuită, conturând doar pomeții, bărbia, nasul și fruntea;

– Folosești aceleași culori de care te-ai atașat iarna trecută. Înlocuiește culorile clasice folosite în machiajul „smokey-eyes“ cu variante pastelate sau culori puternice. Așadar, fără griuri și negru.

Sursa foto:Shutterstock