Efectele se văd imediat a doua zi, la prima oră a dimineții. Pielea din jurul ochilor se simte mai aspră, își pierde strălucirea, iar în unele cazuri ochii sunt iritați. Dacă ai tenul sensibil, cu atât mai mult vei resimți că praful și impuritățile din ziua precedentă ți-au iritat tenul.
Produse pentru demachierea ochilor
Pentru demachierea ochilor nu este recomandat să folosești produsele cu care-ți demachiezi fața, gâtul și decolteul. Pielea din jurul ochilor este mai subțire și predispusă la apariția mai rapidă a ridurilor. Ai nevoie de produse create pentru această zonă, care au o textură mai blândă și îndepărtează delicat machiajul. Dacă nu ai în casă, atunci poți umezi cu puțină apă o dischetă demachiantă peste care pui lapte demachiant.
Citește și – Cum aplici corect crema pentru conturul ochilor
O altă metodă eficientă, folosită de mamele noastre, când nu exista varietatea de produse cosmetice de acum, era demachierea ochilor cu ulei de ricin. Evident, metoda poate fi folosită și astăzi. Astfel, pui două-trei picături de ulei de ricin pe o dischetă demachiantă și faci aceleași mișcări explicate mai sus.
Cum îți demachiezi corect ochii?
Iei demachiantul, torni pe dischetă, pui pe pleoapa închisă și începi să ștergi cu putere în toate direcțiile. Greșit. Este ceea ce fac multe femei, mai ales când se grăbesc. Corect este să pui demachiant pe dischetă, o ții pe pleoapa închisă vreme de 10-15 secunde (poți număra), apoi îndepărtezi rimelul și impuritățile prin mișcări ușoare de sus în jos, fără să apeși prea tare.
Dacă mai rămân urme pe dischetă, repeți procedeul pentru fiecare ochi, până când discheta rămâne curată. La final, aplici o cremă pentru zona ochilor.
Foto: 123rf
Citește și – Ingrediente naturale pentru demachiere găsite prin frigider