Dacă știi cum să aplici machiajul, în funcție de particularitățile ochilor tăi, timpul petrecut în fața oglinzii se va reduce considerabil. Asta nu înseamnă că trebuie să urmezi un curs de machiaj pentru a descifra tainele combinării culorilor și ale tehnicilor de aplicare a produselor.
Există câteva reguli simple care te vor ajuta să corectezi și să scoți în evidență cel mai important element al feței: ochii.

Ce contează: forma sau culoarea ochilor?

Dacă îți dorești un machiaj care să se armonizeze perfect cu trăsăturile feței, trebuie să ții cont atât de forma ochilor, cât și de culoarea irisului. Sara Enache, make-up artist în cadrul salonului Stagio Style by Georgiana Stavrositu, îți recomandă următoarele combinații cromatice pe care le poți crea pentru a-ți evidenția privirea: ”în cazul ochilor verzi optează pentru nuanțe de mov-prună, violet sau maro-roșcat. Ochii căprui permit folosirea paletei întregi de culori, iar ochii albaștri se completează foarte bine cu tonurile de roz și piersică.
Pentru un plus de strălucire, poți încerca și nuanțe metalizate de cupru și auriu.

Corectează imperfecțiunile

Pasul al doilea, și cel mai important, este să știi să aplici fardurile de pleoape în așa fel, încât, acolo unde există mici imperfecțiuni care te nemulțumesc și-ți provoacă o stare de disconfort, acestea să fie corectate. Se spune că forma ideală a ochilor este cea migdalată, adică rotundă și ușor alungită la exterior, iar dacă vrei să o obții, urmează recomandările Sarei. Vei fi încântată de rezultatele obținute.

Ochii apropiați

Evită aplicarea culorilor închise în colțul intern al ochiului, pentru că astfel atenția va cădea exact asupra acestei zone. Difuzează fardul închis înspre exterior, având grijă să nu depășești linia sprâncenei. Pentru un plus de luminozitate, aplică o tușă fină de fard sidefat în colțul intern al ochiului.

Ochii îndepărtați

Procedeul este invers. De data aceasta, încearcă să difuzezi fardul închis din exterior înspre interior pentru a obține o simetrie a ochilor. Este important să aplici eyeliner/creion inclusiv în colțul intern al ochiului, pentru a crea iluzia unei distanțe obișnuite dintre ochi.

Ai pleoapele lăsate?

Pentru că scobitura ochiului nu este vizibilă la acest tip de pleoape, soluția este să o recreezi.

Aplică o culoare naturală exact pe pielea care cade peste pleoapa inferioară. Astfel, pliul

pleoapei va fi accentuat. Pentru un efect de profunzime, poți trasa o linie fină de eyeliner sau

creion. Evită culorile sidefate!

Machiajul pentru ochelari

Ochii pot fi puși în valoare chiar și atunci când par să se ascundă în spatele unor lentile de ochelari. Important este ca machiajul să fie realizat corect, fără imperfecțiuni, pentru că, de regulă, lentilele vor amplifica zona ochilor. Eyelinerul este unul dintre produsele-cheie, întrucât ajută la conturarea și accentuarea privirii. Alege o mascara pentru volum, nu pentru alungire, iar ca farduri de ochi, alege nuanțe care să se potrivească cu cea a ramelor.
Machiajul sprâncenelor joacă, de asemenea, un rol foarte important atunci când porți ochelari.

Sursa foto:123rf.com