Ochii verzi

Dacă ai ochii verzi și vrei o variantă sigură de machiaj, alege-l pe cel în nuanțe de violet. Aflate la capătul opus pe roata culorilor, aceste nuanțe puternice contrastează foarte bine cu cele de verde. Evită-le însă pe cele care conțin subtonuri de albastru și, în general, creioanele de ochi albastre. Dacă nuanțele de farduri recomandate ți se par prea puternice, optează pentru culoarea lavandei. Dintre culorile metalice, cele arămii și cele aurii sunt cele mai bune alegeri pentru un machiaj elegant, de seară. Evită argintiul! Nu folosi eyelinerul negru, alege-le, în schimb, pe cele maronii.

Ochii albaștri

Regula principală de machiaj este să nu folosești creioane sau farduri în nuanțe de albastru. Poate ai impresia că ți-i pune în valoare, însă, de fapt, nu va face decât să transmită impresia că machiajul este unul neinspirat. Optează, în schimb, pentru nuanțele de maro, rozurile palide și cele neutre, pentru un machiaj de zi discret, dar care își subliniază elegant trăsăturile. Pentru seară, creează un machiaj tip smokey eyes în nuanțe de gri și negru. Dacă vrei să mergi la sigur cu un anumit stil de machiaj, atunci conturează-i cu încredere cu un eyeliner negru. Aplică pe buze un gloss sau un ruj într-o culoare discretă, care să nu distragă atenția de la privire.

Ochii căprui

Ești norocoasă! Toate culorile ți se potrivesc. Intensitatea acestora se stabilește în funcție de nuanța de căprui. Dacă este una mai închisă, spre negru, atunci alege o intensitate mai puternică, și invers. Dacă nuanța ochilor este mai deschisă, folosește un rimel maroniu. Fardurile aurii sunt, de asemenea, potrivite pentru o ocazie specială.

Sursa foto: 123rf.com