Am vrea să ne trezim având o doză ridicată de prospețime care să se transmită prin toți porii, însă știm că rar se întâmplă acest lucru. Și totuși, parcă nu ai mereu dispoziția necesară pentru a-ți încărca fața cu foarte multe produse în culori puternice. Când vrei să creezi un aspect natural (și odihnit) al tenului, iată ce trebuie să faci:

– obligatoriu, înainte de a folosi un fond de ten, aplică un strat din uleiul facial preferat sau crema de zi. Așteaptă câteva minute pentru ca acestea să pătrunde în piele, timp în care te poți ocupa de coafură sau poți începe să lucrezi la machiajul ochilor.

– după ce crema a pătruns în piele, aplică fondul de ten, de preferat cu ajutorul buricelor degetelor, pentru a-l uniformiza perfect. Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite „scăpări“ de machiaj, cea de a nu întinde foarte bine fondul de ten, astfel încât diferențele de nuanță dintre gât și față să se observe imediat.

– machiajul ochilor nu-ți va lua mai mult de un minut, întrucât, dacă nu vrei să folosești fardurile în culori neutre, un rimel este suficient. Dacă ești obișnuită cu ondulatorul de gene e perfect, pentru că mascara se va aplica mult mai rapid. Insistă cu peria rimelului la baza genelor, apoi întinde spre exterior. Pentru o privire accentuată, poți acoperi cu produs și genele din partea de jos, însă într-un strat subțire, astfel încât nimic să nu pară exagerat.

– pentru buze folosește un ruj cremos într-o nuanță apropiată de cea a buzelor tale, apoi un strat subțire de luciu, pentru o mică doză de strălucire.

– la final, aplică fardul de obraji, cel responsabil pentru „împrospătarea“ instantanee a chipului. Nuanțele de piersică se potrivesc aproape tuturor tipurilor de ten, așa că este o alegere sigură.

Sursa foto:123rf.com