Fondul de ten și anticearcănul sunt printre produsele cosmetice de bază atunci când dorești să ascunzi semnele unei nopți pierdute sau micile imperfecțiuni ale tenului, cum ar fi petele sau punctele negre. Pe lângă aceste produse, există și alte metode prin care poți „corecta” anumite aspecte care nu-ți plac la înfățișarea ta.

Ai nasul lung sau lat?

Dacă ai nasul lung și dorești să pară mai mic, ai mai multe posibilități. Una dintre ele este să aplici sub vârful nasului pudră mai închisă decât culoarea tenului tău, pe care să o întinzi cu un burețel sau o pensulă de machiaj. Altă variantă este să aplici fond de ten mai închis pe vârful nasului și de-a lungul lui.
Dacă ai nasul lat și vrei să creezi iluzia de nas mai îngust, ai nevoie de două tipuri de fond de ten. Unul deschis pe care-l aplici pe centrul nasului, de sus în jos și unul închis, pe care-l aplici pe părțile laterale ale nasului.

Dacă ai buzele subțiri

De obicei, femeile cu buze subțiri își doresc să aibă buzele mai pline și mai voluptuoase. Dacă te numeri și tu printre ele, aplică un pic de gloss transparent în mijlocul buzelor și abia apoi rujul. De asemenea, nu folosi ruj roșu sau închis la culoare, deoarece acesta are tendința de a-ți subția buzele și mai mult.

Atenție, dacă ai buzele subțiri și te gândești să depășești conturul lor cu creionul. Nu face acest lucru, deoarece efectul nu va fi cel scontat, ba, din contră, buzele nu vor arăta natural.

Citește și – Cum se curăță pensulele de machiaj

Machiajul corector al ochilor

Una dintre regulile de bază de care ar trebui să ții cont este ca întotdeauna să aplici o bază de machiaj pentru pleoape. Astfel, fardul nu se va mai strânge în pliu, iar machiajul nu va mai „curge”. De asemenea, dacă ai ochii apropiați, folosește două nuanțe de fard. Unul închis pe jumătatea externă a pleoapei superioare și unul deschis pe jumătatea internă a pleoapei superioare.

Machiajul corector în funcție de forma feței

  • Pentru fața rotundă. Dacă vrei să dai un aspect de alungire, folosește pe pomeți pudră sau fond de ten mai închis, iar pe frunte și bărbie fond de ten mai deschis. Ochii și buzele trebuie să dea impresia de luminozitate, așa că fii atentă cum te machiezi.
  • Pentru fața alungită. Dacă vrei să nu mai pară alungită, trebuie să „tai” din lungime folosind fond de ten mai închis pe frunte la baza părului și pe bărbie. De asemenea, specialiștii recomandă să aplici pudră iluminatoare deasupra sprâncenelor, în zona tâmplelor și pe pomeți pentru a da impresia că fața este mai lată.
  • Pentru fața pătrată. Poți să rotunjești ușor forma feței dacă aplici pudră sau fond de ten închise la culoare pe frunte, pe colțurile exterioare ale maxilarului și/sau ale frunții. De asemenea, poți accentua bărbia și partea centrală a frunții dacă aplici un fond de ten deschis, o nuanță cât mai naturală.

Machiaj impecabil toată ziua

Sună aproape imposibil, dar specialiștii în frumusețe au câteva trucuri pentru ca machiajul chiar să reziste ore întregi. În primul rând, tenul trebuie să fie bine curățat (demachiat), tonifiat și hidratat. Așteaptă ca produsul de hidratare să intre perfect în piele și abia apoi aplică baza de machiaj. Dacă nu folosești fond de ten, alege un BB Cream. Nu aplica prea mult fard pe pleoape, întinde-l bine și folosește o bază înainte. La finalul machiajului, folosește un spray de fixare. Nu vei avea probleme toată ziua!

Mai mult nu înseamnă mai bine

Fond de ten sau pudră strânsă în pliurile ridurilor, mascara care s-a întins în jurul ochilor, fard de sprâncene care a ajuns pe frunte, ruj care nu mai arată uniform pe buze… Exemplele pot continua. Fiecare dintre acestea poate fi prevenit dacă ai grijă să folosești cantitățile potrivite de produse cosmetice și să le aplici corect. Încearcă, pe cât posibil, să nu exagerezi cu cantitatea de produs. Este una dintre greșelile cele mai întâlnite făcute involuntar.

Foto: 123rf

Citește și – Când expiră produsele cosmetice?