Pentru a evita acest lucru, află unde greșești și ce anume trebuie să faci pentru a realiza corect machiajul care se potrivește tipului tău de ten, particularităților sale și, bineînțeles, vârstei tale.

Aplici excesiv fondul de ten?

Una dintre cele mai frecvente greșeli semnalate de make-up artistul Sara Enache, de la Stagio Style, este folosirea unei cantități prea mari de fond de ten, din dorința de a masca anumite imperfecțiuni. Consecința: în timp, din cauza surplusului de produs, ridurile sunt accentuate.
O altă greșeală comună este alegerea culorii nepotrivite. ”O nuanță prea deschisă oferă un aspect bolnăvicios, în timp ce o culoare prea închisă arată ca o mască, mai ales dacă fondul de ten nu este estompat înspre maxilar, gât și urechi”, explică Sara.

Cum folosești creionul de ochi?

Da. Deși multe femei spun că este mai comod, aplicarea  creionului numai pe pleoapa inferioară poate face ca ochiul să pară mai mic. ”Evită acest lucru aplicând creionul fie numai pe pleoapa superioară, fie pe ambele, pentru a obține un efect de «lifting», și nu unul de ochi micșorați sau obosiți.“

Culoarea preferată de ruj

Ridurile nu sunt singurele semne ale îmbătrânirii tenului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, buzele nu mai sunt atât de bine definite, devin mai mici și pot fi brăzdate de riduri. Dacă vrei buze mai pline, alege rujuri deschise la culoare și evită texturile mate. Culorile clasice, mai închise la culoare, nu fac decât să îmbătrânească chipul. Vrei mai multă luminozitate? Aplică un gloss.

O față bine conturată

Multe dintre pasionatele de machiaj și nu numai adoptă tehnica de ”contouring”, de sculptare a feței sau a pomeților cu farduri închise la culoare, considerând că vor arăta mai bine. ”De cele mai multe ori însă”, explică Sara Enache, ”ele aleg nuanțe pământii în locul celor naturale și le aplică în linii descendente, de la urechi înspre colțurile gurii, creând iluzia unor obraji «căzuți»”. Atunci când aplici pudra de obraz, alege o nuanță cât mai naturală de rozé sau coral și începe prin mișcări de dute-vino, începând de la jumătatea pometelui până spre
tâmple. Evită aplicarea culorii în centrul pometetelui. La polul opus ”Un machiaj de întinerire” începe cu următorii pași: curățarea pielii, tonifiere și hidratare.

Pregătește tenul cu atenție dacă îți dorești un machiaj impecabil. Apoi, alege fondul de ten în  nuanța/textura potrivită, distribuie-l uniform pe față, urechi și gât, prin mișcări de tapotare, fixează-l cu un strat subțire de pudră… și asta-i tot! Nu uita să te ferești de nuanțele sidefate care nu fac altceva decât să scoată în evidență ridurile”, explică Sara Enache.

Sursa foto:123rf.com