Pasul 1: îngrijește
Exfolierea regulată menține pielea netedă și ajută la o mai bună hidratare. Pisează cât mai fin 1-2 lingurițe de zahăr brun și amestecă-le cu puțin ulei de măsline. Masează ușor pe buze timp de câteva secunde, apoi clătește cu apă. La final, aplică miere în strat gros și las-o 15 minute să acționeze.
Pasul 2: ai grijă la detalii
Acum că buzele sunt hidratate, poți începe machiajul feței. Aplică fondul de ten uniform și ai grijă să acoperi cât mai bine și ridurile fine din jurul gurii. Dacă stratul de fond de ten e prea gros, atunci acesta se va strânge în șanțul nazo-labial și chiar și în ridurile din jurul buzelor. După aplicarea lui, tamponează ușor zona cu o dischetă de vată, după care folosește pudra în strat subțire.
Pasul 3: definește-le forma
Creionul pentru contur te ajută să pui în valoare forma buzelor sau să o corectezi, dacă este cazul. În plus, împiedică rujul să se întindă și oferă rezistență acestuia, atunci când este aplicat pe toată suprafața buzelor. Alege unul cu 1-2 tonuri mai închis decât nuanța buzelor, dar ai grijă să fie în aceeași ton cu rujul. Trasează conturul cu atenție, începând din mijlocul buzei superioare spre extremități și corectează atunci când greșești.
Pasul 4: pune culoarea
Pentru mai multă precizie la aplicare și pentru a controla mai bine cantitatea, folosește mereu o periuță specială. Aplică începând cu centrul buzei superioare și distribuie culoarea, astfel încât buzele să fie îmbrăcate uniform. Dacă ai buzele subțiri, mergi pe rujuri mai deschise, cu texturi perlate.
Pasul 5: dă volum
Încheie machiajul cu un gloss într-o nuanță naturală, aplicat în strat foarte subțire. Acesta face buzele să pară mai pline și dă un plus de prospețime întregului chip. Ca să dai buzelor subțiri mai mult volum, încearcă să îl aplici pe contur și apoi să pui un strop exact în mijloc. Dacă nu vrei să modifici nuanța rujului, dar îți dorești pe buze strălucirea glossului, alege unul transparent și întinde-l ușor cu degetul.
Sursa foto: Flickr.com