Machiaj mat înseamnă…

Că este cea mai bună alegere pentru persoanele care au tenul gras. Un fond de ten mat va face faţă cu brio provocărilor acestui tip de ten. În plus fardurile mate rezistă mai mult timp pe pleoape, nu se adună în pliurile pleoapei, aşa cum se întâmplă cu texturile cremoase. Şi, un al treilea argument, nu accentuează ridurile. Un ruj mat va rezista mult mai bine decât un gloss, astfel că este perfect pentru zilele în care nu ai timp să-ţi retuşezi machiajul la fiecare jumătate de oră.

Alege machiaj gloss atunci când…

Vrei să străluceşti, pur şi simplu – şi nu vorbim aici despre strălucirea dată de un ten gras, ci de o piele care reflectă frumos şi firesc lumina. Dacă ai tenul uscat, ţi se va potrivi. Îl alegi atunci când vrei să scoţi în evidenţă o anumită zonă a feţei, fie ochi, fie buze, şi se recomandă să-l porţi seara. Îl alegi atunci când vrei să fii în tendinţe şi să creezi un machiaj îndrăzneţ pe care ştii că nu l-ar purta oricine.
Însă cea mai bună veste este că poţi combina cele două texturi pentru a crea machiaje echilibrate, care să iasă totuşi în evidenţă.

Sursa foto:123rf.com