Folosești bază de machiaj?

Cunoscută și sub denumirea de bază de machiaj, aceasta funcționează ca o cremă care, spre deosebire de aceasta, ajută la o mai bună fixare și rezistență a produselor de machiaj. Așadar, aplică baza de machiaj și abia dupa cinci minute ocupă-te de machiajul propriu-zis.

Ce farduri de ochi alegi?

Poţi opta pentru un machiaj de seară mai subtil sau pentru unul ceva mai puternic, cu accente metalice. Atenție însă! Atunci când folosești nuanțele metalice, este important ca restul machiajului – tenul, culoarea din obraji, culoarea rujului – să fie realizat în culori mai blânde. De asemenea, dacă lucrezi cu nuanțe puternice, este recomandat ca întâi să te ocupi de machiajul ochilor și abia apoi de restul feței.

Nelipsita mascara

Oricât de spectaculos ar fi machiajul, fără un rimel care să ridice genele și să asigure luminozitate privirii, întregul efort de realizare a make-up- ului este inutil. Aplică mascara în două straturi, așteptând ca fiecare să se usuce complet înainte de a face retușurile necesare. Dacă au rămas urme de mascara pe pleoape, curăță ușor, cu un bețișor de bumbac îmbibat în apă micelară, astfel încât să îndepărtezi doar urma de mascara, nu și stratul de fard.

Conturarea sprâncenelor

Este un pas foarte important, și adesea ignorat, care însă completează perfect tabloul unui machiaj realizat ca de profesioniști. Fie că sunt blonde, şatene sau brunete, sprâncenele nu trebuie să fie nici prea groase, nici prea subţiri, ci trebuie să se potrivească feţei fiecăreia.

După îndepărtarea firelor rebele, conturează-le fie cu ajutorul unui creion de sprâncene, fie cu ajutorul unei pudre pe care o vei fixa apoi cu ceară.