Pregătirea tenului pentru machiaj

Make-up artistul Mirela Vescan povestește care sunt pașii necesari pentru realizarea unui machiaj de zi rezistent, pornind de la ritualul clasic de îngrijire a pielii, care include demachierea, tonifierea și hidratarea (cu o cremă non-grasă): ”machiajul se realizează într-un spațiu interior, undeva unde se poate controla temperatura aerului. Începe cu o cremă-primer care are foarte multe funcții: matifiază, catifelează, hidratează, uniformizează porii, oferă suplețe tenului, are filtru de protecție solară și amplifică proprietățile fondului de ten, de laacoperire până la rezistență.”

Fondul de ten

În ceea ce privește fondul de ten, acesta trebuie să fie fluid, dar să aibă mențiunea că rezistă pe piele o perioadă de câteva ore. „Masează produsul foarte bine pe ten până se stabilizează, apoi pulverizează puțină apă termală pe toată suprafața tenului, înainte de a fixa totul cu pudră”. Dacă preferi texturi mai lejere ale produselor, apelează la cremele multifuncționale de genul cremelor BB, însă alege și în acest caz formulele mai rezistente.

Ochi, buze sau piele?

Ce alegi să pui în valoare vara – ochii, buzele sau pielea – având în vedere că, de regulă, se recomandă un machiaj lejer, care să nu încarce prea mult pielea? „Dacă protejăm ochii cu ochelari de soare, rămân două opțiuni: în primul rând, pielea trebuie pusă în evidență și esteimportant să avem două fonduri de ten, unul deschis la culoare și unul mai închis. Aceste fonduri de ten se vor mixa zilnic, astfel încât să poată ține pasul cu bronzul care se dobândește vara. Buzele se situează pe planul doi, iar în această vară putem alege cu succes un roșu-orange, marsala sau grena cu texturi catifelate“, recomandă Mirela Vescan.

Culorile potrivite

Dacă totuși preferi machiajul ochilor, printre culorile preferate ale acestei veri se numără nuanțele metalice de albastru și verde, considerate a fi alegerile perfecte pentru persoanele îndrăznețe. La polul opus, se află machiajul cât mai natural, destinat persoanelor relaxate, carenu obișnuiesc să acorde mai mult de 5-10 minute acestei preocupări.

 

Copyright: kazakphoto / 123RF Stock Photo