Rutina este cea care, cel mai adesea, cel puțin în machiaj, ne face să persistăm în greșeli, fără a ne da seama de impactul pe care acestea le pot avea asupra propriului chip. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli de machiaj pe care le facem fără a ne da seama.

Conturul de ochi

Atunci când vrem să conturăm ochii cu un creion, avem tendința de a întinde pielea de la colțurile ochilor pentru a trasa dunga perfectă. Însă acest lucru este greșit, pentru că linia obținută va fi neuniformă și poziționată puțin mai sus față de linia genelor, ceea ce creează impresia de grabă și superficialitate în machiaj. Este suficient să folosești un post-it pe care să-l poziționezi la colțul ochiului, în funcție de forma dorită a cozii, și să trasezi dunga urmând marginea post-it- ului respectiv.

Conturul sprâncenelor

Când vine vorba despre sprâncene, gândește-te că mai puțin înseamnă mai bun. Adică, nu trasa un contur puternic al sprâncenelor, într-o culoare mai închisă. Nu vei face decât să atragi atenția asupra lor și asupra zonei frunții, creând o disproporție între aceasta și restul feței. Folosește un creion sau fard de aceeași culoare sau cu un ton mai deschis decât culoarea naturală a sprâncenelor și trasează dungi fine, care să vină în completarea sprâncenelor tale. Constant, periază sprâncenele cu o periuță specială, astfel încât dungile trasate să se piardă printre firele naturale ale sprâncenelor.

Reaplicarea rujului

După pauza de masă, vrei să-ți retușezi machiajul și să reaplici culoarea preferată de ruj. Este important ca înainte de fiecare retuș, buzele să fie hidratate, astfel încât rujul să se ”așeze” mai bine pe buze. Un strop din crema de față sau un balsam natural, hidratant, sunt suficiente pentru ca buzele tale să arate ca noi imediat.

Sursa foto:Shutterstock2828282828