De regulă, apelăm la machiaj pentru a ne asigura că avem un ten colorat uniform, fără imperfecțiuni evidente. Însă machiajul este util și atunci când vrem să dăm impresia unui ten mai bine proporționat. Există tehnici speciale, de conturare a feței (contouring), care, aplicate corect, realizează impecabil acest lucru.

Pomeți mai subțiri

Cu ajutorul unei pensule pentru fond de ten, aplică nuanța mai închisă pornind de la mijlocul urechii, în linie diagonală, spre obraji, oprindu-te cu două degete înainte de zona nasului. Insistă apoi cu pensula pe estomparea dungii proaspăt trasate. Dacă vrei să obții un efect de alungire mai evident, este suficient să trasezi dunga de contouring puțin mai sus de centrul obrazului. La final, aplică fardul deschis la culoare pe pomete, astfel încât să accentuezi ceea ce tocmai ai realizat.

Un nas fin

Dacă dimensiunea acestuia este problema, aceasta poate fi corectată ușor cu ajutorul machiajului. Aplică un strat subțire de fard corector pe părțile laterale ale nasului, oprindu-te cu fardul chiar înainte de nări. Uniformizează produsul foarte bine, iar la final, aplică fardul deschis la culoare pe podul nasului, pentru a scoate în evidență această zonă.

Bărbie dublă?

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât bărbia dublă pare mai evidentă. Dacă seara este indicat să faci exerciții de tonifiere a pielii, dimineața aplică de-a lungul liniei maxilarului fardul mai închis la culoare, uniformizând. În felul acesta, zona care nu ne mulțumește, de sub maxilar, este lăsată în umbră.

Copyright: subbotina / 123RF Stock Photo