Subtonuri

Este important să stabilești care este subtonul pielii tale – cald, rece și neutru. În timp ce culoarea pielii poate suferi modificări, subtonul pielii rămâne mereu același.

Obișnuiești să te bronzezi ușor, fără să te arzi? Atunci subtonul pielii tale este cald. Dacă stai la soare, fără protecție, pielea se arde imediat? Subtonul este rece, iar asta se întâmplă pentru că organismul nu produce suficientă melanină, cea care dă culoare pielii. Subtonul neutru se situează undeva la mijloc. Asta înseamnă că va trebui să ții cont și de alte particularități ale pielii, pentru a stabili paleta cromatică potrivită.

Subtonul rece

Roșcatele cu tenul deschis la culoare pot folosi fie culori mai sobre, închise la culoare, nuanțe de marouri, bronz sau somon. Persoanele blonde cu tenul deschis își pot pune trăsăturile în valoare folosind diferite combinații de roz pudrat. În ceea ce privește brunetele cu tenul deschis, acestea se pot juca cu diferite nuanțe deschise de roz sau roșu, pentru a-și pune buzele în valoare.

Subtonul neutru

Celebrități precum Demi Moore, Sandra Bulock sau Penelope Cruz se încadrează în această categorie, iar nuanțele care le complimentează cel mai bine, mai ales atunci când vine vorba despre rujurile folosite, sunt cele de cireșe și rozurile. În ceea ce privește culorile de machiaj folosite, acestea pot fi, pe de o parte, mai intense – galben, verde, auriu, ori mai clasice – nuanțele de bej sau maro.

Subtonul cald

Nu de puține ori ai auzit de expresia ten măsliniu. Acesta are un subton cald, iar persoanelor care se încadrează în această categorie li se potrivesc nuanțele naturale de maro sau corai. Însă ele pot jongla și cu nuanțe mai puternice de verde smarald, portocaliu și nuanțe intense de prună.

Copyright: zadorozhna / 123RF Stock Photo