Așadar, fie că vei dori să îți creezi chiar tu kitul, fie că vei opta pentru achiziționarea unor truse machiaj profesionale, realizarea unei colecții de produse de înfrumusețare nu este deloc ușoară. Și, pentru că nu toate suntem experte, am conceput un ghid complet, astfel încât misiunea să fie cât se poate de ușoară.

  1. Produse cosmetice pentru îngrijirea feței 

Primer-ul, baza machiajului 

Primer-ul este o bază de machiaj pe care trebuie să-l ai în vedere înainte de a aplica orice alt produs cosmetic. Dacă este folosit corect, acesta îmbunătățește rezistența produselor cosmetice, asigură o acoperire mai mare și protejează tenul. 

Corectoare colorate, perfecte pentru ascunderea micilor imperfecțiuni

Sunt minunate pentru că luminează tenul și îi oferă o alură sănătoasă și catifelată. Cu ajutorul lor poți camufla rapid cearcănele, urmele de acnee și cicatricile. În funcție de problemele pielii, alege culoarea potrivită: verde este ideal pentru acnee, cicatrici roșii sau capilare sparte, portocaliu este un corector imbatabil pentru cearcăne, culoarea roz se folosește la camuflarea petelor pigmentare, a pistruilor sau a alunițelor, iar corectorul galben iluminează tenul tern și obosit. De asemenea, corectorul neutru, în nuanța tenului, camuflează orice coș, pată sau cearcăne.

Fondul de ten, o piesă esențială

Chiar dacă este un produs disponibil într-o varietate de formule, găsirea fondului de ten potrivit trebuie să se bazeze pe tonul pielii, tipul acesteia și problemele specifice. De asemenea, este foarte important cum este aplicat și uniformizat și trebuie acordată o atenție sporită metodelor prin care este fixat. Așadar, poți opta pentru bureți pentru machiaj, o perie Kabuki sau pentru pensulele cosmetice.

Blush-ul, indispensabil pentru un machiaj conturat

Un fard de obraz corespunzător va avea un efect iluminator și te va ajuta să obții o imagine plină de prospețime. Așadar, pentru un ten deschis se potrivesc nuanțele de roz, la cel măsliniu cea mai potrivită culoarea este portocaliul, iar pentru o piele închisă, o alegere corectă ar fi un blush cu nuanțe de roșu.  De asemenea, poți opta pentru un fard de obraz mat sau sidefat, în funcție de perioada zilei.

De asemenea, pentru un kit complet, adaugă iluminatoare, pudre de iluminare și spray-uri de fixare.

  1. Produse cosmetice pentru machiajul ochilor

Baza de machiaj, fundamentală pentru pleoape de invidiat

La fel ca și în cazul tenului, aplicarea unui primer special creat pentru zona sensibilă a ochilor va face diferența între un machiaj reușit și unul perfect. Ai grijă să folosești cantitatea corectă, nu mai mult de un bob de mazăre, pe care să o uniformizezi cu ajutorul unui burete sau pensule.

Fardul de pleoape, elementul principal al machiajului 

Alege fardul de pleoape în funcție de culoarea ochilor și vei avea rezultate formidabile. Ochii căprui sunt cei mai fericiți, putând fi evidențiați cu orice nuanță, în timp ce pentru cei albaștri este de preferat să folosești culori deschise sau neutre. Ochii verzi vor fi vedete dacă vei utiliza farduri puternice.

Creioane pentru conturul ochilor, neapărat rezistente la apă

Dintr-o trusă de machiaj nu poate lipsi creionul pentru conturul ochilor. Fie că optezi pentru un tuș de ochi, creion kajal sau kohl, verifică să fie waterproof, pentru că nu se știe niciodată când poate începe ploaia sau când vei plânge de fericire.

Mascara, pentru o privire seducătoare

Mascara este, la fel ca fondul de ten și fardul de pleoape, un instrument esențial pentru un machiaj desăvârșit. Un aspect important atunci când alegi un rimel este ca acesta să fie rezistent la apă și să știi exact ce îți dorești: gene alungite, volum sau curbare, o mascara colorată sau una clasică.

Mai mult, pentru a completa machiajul, vei putea adăuga în trusă produse pentru îngrijirea sprâncenelor și aranjarea lor.

  1. Produse pentru îngrijirea buzelor

Balsamul de buze, obligatoriu pentru un rezultat desăvârșit

Înainte de aplicarea rujului, este esențial să hidratăm buzele cu un balsam ce conține vitamina E, astfel încât să fie protejate pe tot parcursul zilei. De asemenea, în funcție de machiaj, poți alege să folosești doar un astfel de produs și atunci ar fi de preferat să cumperi un balsam de buze sub formă lichidă, care să dea un aspect lucios buzelor. 

Rujul, un accesoriu senzual

Rujul este cel mai important element pentru machiajul buzelor. Indiferent de culoarea pe care o alegi, roșu, vișiniu, piersică, cu sclipici, mat sau sidefat, acest produs cosmetic a fost mereu un atu al femeilor și le-a ajutat să obțină buze atractive. De asemenea, poți adăuga în trusă conturul de buze, esențial pentru ca rujul să reziste mai bine.

Dacă alegi să îți alcătuiești singură trusa de machiaj, este foarte important ca la câteva luni să verifici produsele pentru a revedea data de expirare sau dacă acestea s-au deteriorat. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Sephora