Un amestec legendar

În timp ce acidul lactic ajută la îndepărtarea impurităţilor de pe piele, vitaminele şi mineralele conţinute de lapte – A, B 6 şi 12, C, D, K, zinc şi calciu – asigură luminozitate acesteia. Dacă ai tenul uscat, foloseşte laptele nedegresat, care îşi păstrează proprietăţile nutrivitive intacte. Când însă ai tenul gras, foloseşte derivate ale laptelui, precum iaurtul sau laptele bătut, care ajută la creşterea acidităţii pielii. Dacă în trecut, aristocratele făceau băi de lapte cu miere, în prezent, chiar dacă nu la acelaşi nivel, cele două ingrediente continuă să fie de nelipsit în pregătirea măştilor cosmetice pentru faţă şi păr.

Laptele, pentru o piele fină

Combină caimacul cu o pastă de fructe sau legume şi aplică amestecul pe faţă, lăsându-l să acţioneze pentru câteva minute. La final, clăteşte cu apă călduţă. La fel de simplă este şi pregătirea măştii din lapte şi miere. Amestecă cele două ingrediente, apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante, aplică produsul pe piele, prin mişcări uşoare. După 10 minute, clăteşte, apoi şterge tenul cu ajutorul unui prosop, prin tapotare.

Dulce ca mierea

Alegerea mierii nu trebuie să se facă la întâmplare, atunci când vrei să o foloseşti în cadrul unui tratament cosmetic. Tamina Pfeiffer, manager în cadrul salonului Apiestetic, explică legătura dintre tipul de ten şi mierea potrivită acestuia. “Dacă ai un ten seboreic, foloseşte mierea de pădure sau polifloră, deoarece s-a constatat o ameliorare a secreţiei de sebum, datorită componentelor astringente.” În cazul în care tenul este sensibil, optează pentru mierea de rapiţă sau de tei. “În tratamentele cosmetice cu aceste tipuri de miere s-a constat o ameliorare a
circulaţiei sangvine datorită conţinutului mare de flavonoide”, spune Tamina Pfeiffer.

Copyright: poznyakov / 123RF Stock Photo