„În oglindă ne uităm de 10-15 ori pe zi, însă unghiile ni le privim de minimum 50 de ori zilnic”, spune Cătălina Stoica, nail expert la Beauty District. „Așadar, manichiura ne poate da o stare foarte bună și încredere în noi atunci când este îngrijită, cu culoarea potrivită sau ne poate da o stare neplăcută, de neîncredere, având tendința să ascundem mâinile în buzunar sau sub masă”, a adăugat specialistul.

Am întrebat-o ce tip de manichiuri se poartă în această primăvară, care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm când aplicăm lacul de unghii, cum alegem culoarea ojei. În plus, ne-a oferit câteva trucuri pe care să le folosim dacă vrem ca lacul de unghii să dureze mai mult.

Cum aplici lacul de unghii?

Este necesar să degresezi foarte bine unghiile cu alcool înainte de aplicarea culorii. Întotdeauna aplici un strat de base coat care protejează unghiile de îngălbenire. Este de preferat ca acest base coat să fie și tratament specific nevoilor unghiilor în cauză (exfoliate, casante, subțiri și moi, denivelate, etc – pentru fiecate tip de unghie există și o bază tratament special). Aplici întotdeauna două straturi de culoare foarte subțiri! La final, folosești un top coat pentru uscare rapidă, luciu și fixare.

Manichiuri pentru această primăvară

În acest sezon cuvântul de ordine în manichiură este minimalismul. Așadar avem de-a face cu unghii „Cristal Clear”, adică lacuri aproape transparente foarte lucioase sau, la polul opus, cu lacuri mate. Lipsește în acest sezon aspectul „lăptos” al unghiilor. În privința imprimeurilor, optează pentru designul grafic – linii și triunghiuri sau alte forme geometrice, atât pe unghii scurte, cât și pe unghii lungi.

Forma unghiilor

Forma unghiilor este, de asemenea, foarte grafică. Se poartă unghiile foarte ascuțite, cu aspect de triunghi către vârf, unghii cu aspect de gheară de pasăre, iar unghiile scurte sunt pilite drept, doar cu colțurile rotunjite.

Citește și – Ce culori purtăm pe unghii în acest sezon

Trucuri pentru ca lacul de unghii sa dureze mai mult

Lacul de unghii poate să reziste și 10 zile pe unghii naturale, dacă aplici zilnic un strat de top coat, special conceput să nu îngroașe stratul de culoare, să mențină luciul de pe unghii și să o păstreze acolo timp aproape dublu decât dacă nu l-am aplica. Alt truc: nu te spăla pe mâini cel puțin trei ore după aplicarea culorii.

Lacul de unghii – cum alegi culoarea?

Dacă pigmentul pielii tale este unul gălbui, cald, atunci este bine să alegi nuanțe de mov, de la lila foarte deschis, purple, sau mov mai închis. Dacă pielea ta este albă, transparentă și venele tale se văd albastre sau mov, atunci este recomandat să alegi nuanțe de corai, orange, maro, verde army.

Ce e de făcut dacă avem unghiile exfoliate?

„Rezultate foarte bune în tratarea unghiilor exfoliate am obținut cu ajutorul manichiurii calde, care constă în baia unghiilor în ulei de măsline în care se adaugă și câteva picături de uleiuri speciale pentru unghii – ulei de borago, elemi, ricin. Aceste băi de ulei cald se pot face și acasă de două ori pe săptămână, de preferat cu unghiile șterse de culoare”, spune Cătălina Stoica.

Foto: 123rf

Citește și – Substanțele periculoase din lacul de unghii