Dacă obișnuiești să-ți faci unghiile acasă, sau poate că optezi pentru o manichiură la salon, care însă se deteriorează mai repede decât ai fi crezut, cum o retușezi? Tot cu ajutorul lacului de unghii, nu? Adina Cepoi, Trainer Jessica Cosmetics Romania, oferă detalii utile care te vor ajuta să-ți păstrezi unghiile în formă intactă cât mai mult timp.

Despre lacul de unghii, cu bune și cu rele

Dacă vrei o manichiură perfectă și de durată, atunci e nevoie să respecți un anumit ritual. Iată care sunt cele câteva etape obligatorii.

1. Înainte de aplicarea lacului de unghii, degresează-le cu alcool sau cu un spray special. Motivul? Lacul de unghii va adera mai bine.

2. Emoliază-ți regulat cuticulele și împinge-le cu un băț de portocal.

3. Nu îți ascunde unghiile deteriorate sub un strat gros de ojă. În primul rând, este inestestic, și-n al doilea rând, lacul de unghii va sări mai ușor. În plus, unghiile devin mult mai fragile.

4. Folosește întotdeauna o bază pentru unghii – este una dintre cele mai importante reguli de frumusețe.

5. Nu subția un lac de unghii prea gros cu dizolvant. Este o greșeală frecventă pe care ar fi bine să o eviți dacă nu vrei să nu îți iei adio definitiv de la respectiva ojă.

6. Este important să aplici două straturi subțiri de ojă, unul după altul.

7. E musai să folosești un top care să protejeze culoarea și lacul de unghii.

8. Hidratează-ți cât mai des mâinile cu produse sau combinații de ingrediente speciale.

9. Nu orice nuanță a lacului de unghii ți se potrivești. Care este reperul în funcție de care te ghidezi? Este important ca nuanța lacului de unghii să se potrivească cu tonalitatea pielii de pe mâini.

10. Respectă pașii de mai sus și te vei bucura de o culoare impecabilă cât mai mult timp.

Sursa foto:Shutterstock