Atunci când laba gâștei, acea linie nedorită, care apare la colțul ochilor și se tot extinde, ducându-ne cu gândul, evident, la laba gâștei, trecem printr-un moment de panică. Și asta pentru că, spre deosebire de ridurile fine, cu care învățăm să ne obișnuim, treptat, ridurile de acest tip sunt mult mai pronunțate, fiind vizibile chiar și atunci când stăm serioase, fără a mișca nici măcar un mușchi facial. Și atunci apar întrebări de genul, ce putem face pentru a șterge ridurile nou-apărute, sau măcar pentru a le atenua? Ce produse să folosim pentru a hidrata pielea? De fapt, este hidratarea soluția problemei noastre?

Arme pentru a ”învinge” laba gâștei

E clar că apariția acestora reprezintă un punct de cotitură în raport cu imaginea noastră din oglindă, însă nu trebuie să disperăm. Și asta pentru că există soluții naturale ușor de pus în practică.

Masca pe bază de cartofi

Îți recomand să pregătești și să aplici această mască în serile în care ai mai mult timp la dispoziție. Combină un cartof fiert, zdrobit, cu gălbenușul unui ou și cu o lingură de lapte. Amestecă-le bine și aplică pasta rezultată pe ten, lăsând-o să acționeze timp de 30 de minute. Apoi clătește cu apă din abundență.

Miere și polen

Combină mierea de albine cu polen și aplică amestecul pe față, păstrându-l pe ten circa 30 de minute. Clătește apoi bine, pentru a scăpa de senzația de piele lipicioasă. După cum știi deja, mierea de albine este un excelent mod de hidratare a pielii pe timp de iarnă, chiar și atunci când o aplici, pur și simplu, pe ten, fără a o combina cu alte ingrediente. Îți recomandăm să încerci mai multe măști de față naturale– foarte ușor de preparat dar cu efecte woawww!

Brânza de vaci proaspătă

Combin-o cu o cantitate mică de ceai de plante, pentru a o dilua puțin, apoi aplic-o pe ten, lăsând-o să acționeze, ca în cazul celor două măști de mai sus, timp de 30 de minute. Și încă ceva: indiferent de sezon, aplică pe piele, înainte de a ieși din casă, un strat de cremă cu factor de protecție. Este o modalitate sigură de a evita apariția unor probleme de piele mai grave.

 

Copyright: BDS / 123RF Stock Photo