Aceste fructe exotice, cu un nume ușor de memorat, care trebuie să te ducă cu gândul imediat la haioasa pasăre kiwi, sunt o sursă excelentă de vitamina C, cu efect antioxidant, vitamina B, care ajută la întărirea sistemului imunitar, minerale precum potasiu, magneziu și fibre. Mici și deloc atrăgătoare, aceste fructe sunt o combinație de nota 10 de ingrediente utile pentru sănătatea pielii și a părului tău.

Antioxidant

Datorită vitaminei C, prezentă în kiwi într-o cantitate mai mare decât în cazul portocalelor sau al lămânilor, fructul kiwi este util în prevenirea îmbătrânirii pielii și părului din cauza expunerii îndelungate la soare, fiind recomandat în produse cosmetice care au acest scop.

Hidratant

Datorită carbohidraților și conținutului de alpha-hydroxyacid (AHA) care previn deshidratarea pielii, kiwi asigură pielii nivelul optim de hidratare.

Menține tinerețea pielii

Datorită compoziției sale, fructul kiwi stimulează sinteza de colagen, având rezultate vizibile în formule cosmetice antirid și de fermitate a pielii.
Pentru a profita pe deplin de beneficiile sale, folosește wiki atât ca ingredient pentru mic dejunurile tale sau pentru gustări, cât și ca element principal în pregătirea unor măști. E suficient să zdrobești pulpa fructului, să adaugi câteva picături de lămâie, să aplici pasta nou creată pe ten, și gata!

Sursa foto:123rf.com