Cu cordon în talie


Dacă preferi genul acesta de croială la jacheta de toamnă înseamnă că vrei să-ți marchezi talia. Dar atenție, ceea ce porți pe dedesubt îți poate strica planurile de a fi șic, subțire și relaxată. Pentru că acest model de jachetă cere doar o bluziță sau o helancă strâmtă pe corp și e foarte potrivită pentru o zi plăcută de toamnă nu una friguroasă. Lungimea trebuie să fie până aproape de genunchi, iar amploarea materialului în partea de jos trebuie să fie considerabliă dacă vrei să-ți pui în evidență talia cu ajutorul cordonului.


Stilul masculin


Tiparul clasic, drept, cu două rânduri de nasturi este unul foarte reușit când vrem să adoptăm un stil elegant-sobru. O astfel de jachetă/palton este ca o carte de vizită: dezvăluie lumii o parte din personalitatea noastră. Nu purta acest model cu bocanci sau ghete cu talpă groasă. Se potrivește cu botine scurte până la gleznă (dacă preferi pantalonii) și cizme înalte, fără toc, de inspirație military, dacă preferi fusta sau rochia. Pentru un efect garantat, poartă acest palton cu mănuși din piele.


Modelul trapez

De departe cel mai comod model de jachetă pentru sezonul actual. Este croit lejer în partea de sus, are o lungime variabilă și e confecționat din materiale impermeabile și călduroase. Se poartă cu ținute nepretențioase, cu jeans sau pantaloni, mai puțin cu rochii sau fuste. Dacă ești scundă și vrei să pari mai înaltă această jachetă nu e potrivită. La fel și în cazul doamnelor cu un bust generos, acest model adaugă volum în partea de sus.
Sursa foto- New Yorker