Produse de styling pentru păr cu volum

Ce fel de produse trebuie să folosești dacă ai părul subțire? Ovidiu Cristea, Design Team Sebastian Professional România, recomandă produsele care cresc diametrul firului de păr, spuma fiind unul dintre acestea. De asemenea, și spray-ul care oferă volum rădăcinilor părului este o variantă foarte bună. Cel mai bine este să combini cele două produse pentru un efect maxim de volum al părului.

Cum usuci părul pentru a obține volum?

„Ține capul aplecat în jos, iar jetul de aer al foehnului trebuie să fie proiectat în sens invers față de sensul natural în care crește firul de păr. Astfel, obții un volum deosebit pentru părul fin. După încălzirea părului cu foehnul, folosește uscătorul de păr doar pe opțiunea de aer rece”, spune stilistul.

Citește și – 5 coafuri cu împletituri. Cum le faci acasă?

Ce să faci dacă ai părul fin, fără volum…

Evită să folosești pieptenele și periile, deoarece acestea ordonează excesiv firele de păr, iar volumul dispare.

După ce usuci părul natural sau cu foehnul cu aer cald și rece, masează ușor rădăcinile cu degetele după ce aplici produsele de styling.

Dacă ai părul lung, evită tunsorile drepte și alege unele stratificate, care oferă mai mult volum. De asemenea, pentru volum sunt indicate tunsorile medii, în trepte – de exemplu bob, care se poartă în această primăvară.

Poți folosi un spray texturizant, care are cristale marine în compoziție. Datorită acestora, părul are o textură aparte, ca și cum ai fi înotat în mare.

Folosește șampon special creat pentru părul fin, subțire. E important să-ți alegi cu atenție produsele de îngrijire. Eviți astfel multe neplăceri ulterioare.

Foto: 123rf

Citește și – Cum faci o mască cu argilă pentru păr gras