1. Alege corect baza de machiaj

Cremele grase, cu textură consistentă scot în evidență ridurile și imperfecțiunile tenului matur atunci când sunt folosite ca bază. Încearcă o cremă fluidă, lejeră, care să hidrateze optim și să intre cât mai repede în piele sau, și mai bine, folosește un primer, căci este o bază specială care matifiază perfect și estompează ridurile, pregătind astfel pielea pentru fondul de ten.

  1. Nu aplica fond de ten în strat gros

Aplicat în cantitate prea mare, fondul de ten nu face altceva decât să accentueze ridurile, așa că folosește puțin, cât să uniformizezi culoarea tenului și să obții un aspect mat și neted. Alege unul fluid, ușor, cu proprietăți de hidratare (pentru că pielea matură e mai subțire și mai uscată) și antiageing. Aplică-l în puncte, apoi întinde-l cu degetele cât mai bine.

  1. Folosește puțină pudră

Ca să nu te îmbătrânești mai mult, nu încărca tenul cu pudră. Cea pulbere e mult mai indicată pentru tenul matur, spre deosebire de cea compactă care încarcă și evidențiază ridurile. Atinge peria o dată pe suprafața produsului, scutură ușor și aplică pe față din centru spre exterior. Alege o pudră cu particule de iluminare, cu o ușoară nuanță roz și folosește-o numai pe pomeți, bărbie și puțin sub zona ochilor.

  1. Nu crea umbre accentuate pe pleoape

Acestea îți vor întuneca privirea și pot produce un efect de pleoape căzute. Nunațele închise, dar și culorile vii trebuie evitate. Folosește farduri cât mai naturale, ușor sidefate, perlate: bej, bronz, auriu, argintiu. Pentru a îndulci privirea și trăsăturile, aplică o mascara maro, în loc de una neagră.

  1. Evită cremele și pudrele bronzante

Acestea nu reflectă aproape deloc lumina, drept urmare tenul tău va parea întunecat și  îmbătrânit. De asemenea, e bine să renunți la  cremele sau fondurile de ten cu tonuri oranj.

  1. Poartă rujuri naturale

Nuanțele luminoase pe buze completează machiajul natural și dau un plus de prospețime. Culorile intense și texturile mate fac și mai vizibile liniile fine din jurul gurii, așa că evită-le. Rujurile trebuie să fie fine, satinate în nuanțe de piersică, trandafiriu sau roz pal. O alegere bună sunt și glossurile, care dau volum și strălucire naturală întregului chip, datorită faptului că reflectă lumina.

Sursa foto: Flickr.com