„Manichiura a devenit o etapă indispensabilă de frumusețe în rutina noastră de frumusețe. Unghiile strălucitoare și sănătatea lor sunt sinonime cu grija pe care o acordăm întreținerii acestora”, spune Jessica Vartoughian, proprietara unui brand de produse de îngrijire a unghiilor.

 

Unghiile nu au nevoie de hidratare

Fals. „Unghiile trebuie hidratate tot atât de des și de eficient ca și pielea. Avem nevoie de o cremă de mâini sau de o cremă specifică pentru unghii și cuticule.  E bine de știut că unghiile hidratate vor fi mai sănătoase și vor crește mai repede”, explică Jessica.

 

Uleiul de ricin ajută la creșterea unghiilor

Adevărat. Uleiul de ricin este folosit pentru îngrijirea unghiilor de foarte mult timp, datorită ingredientelor sale importante: acizi grași și vitamina E. Acestea hrănesc foarte bine unghiile, ajutându-le astfel să crească mai repede.

 

Trebuie să tăiem cuticulele

Fals. Cuticulele joacă un rol important pentru sănătatea unghiilor. Protejează umiditatea acesteia și împiedică bacteriile să pătrundă până la rădăcina patului unghial. Cuticulele sunt esențiale în prevenția infecțiilor și a altor micoze. Cel mai bine este să le împingi cu ajutorul unei spatule speciale, după ce le-ai înmuiat în apă călduță.

 

Petele albe înseamnă o lipsă de calciu

Fals. „Este adevărat că aceste pete au legatură cu lipsa de calciu, însă nu cu cea din organism. Ele apar în urma unor șocuri sau lovituri care alterează prezența cheratinei aflată în compoziția unghiei“, explică Jessica Vartoughian.  

Copyright: gischtlibu / 123RF Stock Photo