Hidratează pielea uscată

Uscarea pielii este una dintre cele mai frecvente consecințe ale expunerii la soare. Dacă pe perioada verii ai folosit creme hidratante lejere, este timpul să apelezi la texturi ceva mai onctuoase, care să-i ofere pielii un grad mai mare de hidratare. Este o perioadă de tranziție între cald și rece, de aceea este important să vezi cum reacționează pielea atât la frig, cât și la ingredientele pe care i le oferi.

Exfoliază mai des

Pentru a îndepărta ultimele urme de bronz și celulele moarte de la suprafața pielii, exfoliază de două ori pe săptămână. Pielea va fi mai catifelată, curată și pregătită să absoarbă produsele de hidratare. Exfolierea pielii este un capitol pe care trebuie să-l gestionezi cu grijă: nu exagera, din dorința de a vedea efecte imediate, și nici n-o elimina complet din îngrijirea pielii.

Atenție la îngrijirea mâinilor

Sunt printre primele care trădează schimbările care se produc la nivelul pielii. Pentru a nu-ți încărca geanta și cu o cremă de mâini, cel mai bine este să ai o cremă acasă, una pe care să o păstrezi mereu pe birou și încă una, de dimensiuni reduse, care încape perfect în trusa de machiaj.

Cu SPF și toamna

Faptul că soarele este mai mult ascuns printre nori nu înseamnă că nu trebuie să mai folosești creme cu factor de protecție. Apelează la produse cu un SPF mai scăzut decât cel pe care îl foloseai vara, însă nu-l elimina din ecuație. Mai multe despre cremele de protecție iarna, găsești aici (http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/folosim-protectie-solara-si-toamna-51710).

Sursa foto:123rf.com