Înainte de a-ți recomanda câteva trucuri de frumusețe, e bine să știi că primul lucru de care trebuie să ții cont este tonifierea picioarelor. Iar aceasta se face doar prin mișcare. Dacă mergi zilnic 30 de minute pe jos și faci exerciții de trei ori pe săptămână, vei vedea rezultate. De asemenea, mersul pe bicicletă, înotul, dansul, aerobicul ajută la tonifierea picioarelor. E recomandat și să nu stai mult timp în aceeași poziție, indiferent dacă stai jos sau în picioare, să dormi cu picioarele ușor ridicate și să eviți mâncarea sărată.

Citește și – Întâmpină vara cu un corp de invidiat: 4 soluții simple pentru probleme complicate

Îngrijirea picioarelor – Masajul anticelulitic.

Dacă te numeri printre cele 10% femei care nu au celulită, felicitări! Dacă nu, îți recomandăm masajul anticelulitic zilnic. Fie alegi produse pe bază de cafeină, fie îți poți prepara acasă un scrub din zaț de cafea și ulei de măsline. Aplică pe zonele cu celulită, masează energic și apoi înfășoară zonele cu folie din plastic. După maximum 15 minute, înlătură scrubul, spală-te cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă. Poți face de 3 ori pe săptămână acest tratament, iar zilnic e recomandat un masaj de câteva minute cu o cremă anticelulitică.

Folosește zilnic o cremă împotriva celulitei!

„Cafeina are proprietăţi anticelulitice şi are capacitatea biologică de a penetra bariera pielii. Aceasta acţionează prin stimularea descompunerii grăsimilor în timpul lipolizei. Este recomandat să se aplice pe zonele afectate în fiecare seară după duş o cremă care să aibă în componenţa sa extract de cafeină”, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys România.

Epilarea cu ceară

Este cea mai populară metodă de epilare, de aceea e bine să știi câteva lucruri pentru a preveni iritațiile pielii. Exfoliază pielea cu o zi înainte, pentru a înlătura celulele moarte și a ajuta ca firele crescute sub piele să iasă la suprafață. Înainte de epilare fă un duș, pentru ca porii să se deschidă, iar în ziua când te-ai epilat, nu folosi cremă pe zonele epilate. De asemenea, e important să te epilezi cu o ceară potrivită tipului tău de piele!

Călcâie de bebeluș

Poți cumpăra produse exfoliante dar îți propunem să iei în calcul și prepararea unora cu ingrediente naturale. De exemplu, îți poți face un scrub (exfoliant) pentru călcâie din zahăr brun, ulei (de floarea-soarelui, de măsline, de jojoba) și câteva picături de ulei esențial de mentă. Aplică-l după ce ai stat cu picioarele în apă caldă un sfert de oră. La final, folosește și o cremă hidratantă special creată pentru picioare.

Foto: 123rf

Citește și – Celulita – tratamente pe care le poți face acasă