La început de toamnă, specialiștii în îngrijirea părului recomandă o cură de refacere atât la exterior, cât și la interior. În ceea ce privește aspectul părului, Antoaneta Stoican, hairstylist, explică faptul că schimbările ce apar de la un sezon la altul își pun puternic amprenta la acest capitol. ”Vârfurile, și nu doar ele, eventual și lungimile, dacă părul este lung, se despică. În unele cazuri, unele persoane încep să se confrunte cu problema îngrășării. Altele se plâng căau culoarea denaturată, mată. Iar altele (aproape 50%) se plâng de căderea părului sau subțierea vizibila a acestuia.”

Principalele reguli de îngrijire a părului

Cel mai important este să tundem părul. Dacă, de obicei, este suficient să tăiem un centimetru, la fiecare 8-10 săptămâni, toamna este bine să tundem puțin mai mult, circa 3 centimetri, astfel încât părul să se refacă ușor. Dacă părul este deshidratat, folosește după fiecare spălare cu șampon o mască tratament, în care poți adăuga și câteva picături de ulei de măsline, argan sau ricin, toate trei recunoscute pentru calitățile lor regenerante.

Inamicul nr. 1, căderea părului

Câte dintre noi nu se plând de căderea părului? ”Aceasta este cauzată în primul rând de netăierea la timp a vârfurilor. Acestea se hrănesc din rădăcină, dar cand sunt tocate foarte tare, încep să tragă din vitaminele de la rădăcina lor. Și când rădăcina nu mai face față cu hrănirea, firul cedează și cade. Așadar, părul trebuie tuns regulat, trebuie să folosim șampon și mască de regenerare. Există și produse speciale pentru scalp care se pun zilnic și chiar și noaptea pe rădăcină, acestea mărind puterea de creștere și întărire a părului. Pentru întreținerea culorii, care poate s-a dus, există coloranți fără amoniac care ajută la revitalizarea ei, fără să dăuneze în vreun fel părului”, explică specialista.

Ritualul săptămânal

– Părul trebuie spălat la nevoie (o dată, de două sau chiar de trei ori).

– Folosește la fiecare spălare masca de păr: pe tot firul dacă este lung, ondulat, des și deshidratat sau doar pe lungime și vârfuri daca este fin, puțin și se îngrașă repede).

– Utilizează un ulei-tratament doar pe vârfuri înainte de uscare sau coafare, pentr

– Dacă îl coafăm, avem nevoie de seruri sau creme (în cantitate mică, în funcție de tipul părului) care îi conferă acestuia protecție termică atunci când folosești ustensilele de uscare, ondulare sau întindere a părului.

Când părul se îngrașă ușor

Este indicat să-l speli de cel puțin două ori pe săptămână. Părul nespălat arată încărcat și poate crea mătreață. Există șampoane ușoare, transparente, de curățare delicată a părului, care au un efect nemaipomenit asupra scalpului și al părului. De asemenea, tot pentru problema părului gras, folosește măști-tratament care dau volum părului.

Copyright: puhhha / 123RF Stock Photo