Încearcă să respecți câteva sfaturi oferite de hair-stiliștii Londa Professional pentru a avea un păr frumos și sănătos.

Trebuie să-ți tunzi părul în mod regulat

Mergi la salon, în primul rând pentru a tunde vârfurile și în al doilea rând pentru a primi sfaturi și recomandări de la specialiști legate de produsele pe care le poți folosi acasă.

Îngrijirea părului – Părul trebuie spălat de câte ori este nevoie

Îngrijirea părului - cele mai bune sfaturi de la specialiști

Dacă se îngrașă foarte repede, părul se spală în fiecare zi. Dacă scalpul este sensibil sau iritat ar trebui folosită o gamă „sensitive”, care nu conține parfum. Obligatoriu trebuie folosite produsele potrivite tipului de păr. Cel puțin o dată pe săptămână ar trebui să folosești o mască nutritivă, iar în rest să aplici un balsam pentru a hrăni și hidrata părul.

Folosește tratamente pentru păr!

Folosește tratamente pentru păr cel puțin o dată pe lună. Există în saloanele de coafură tratamente pentru împrospătarea culorii între vopsiri și strălucire, pentru hidratarea părului și protejarea lui împotriva ruperii sau pentru tratarea părului deteriorat.

Îngrijirea părului – Cum îți usuci corect părul?

Îngrijirea părului - cele mai bune sfaturi de la specialiști

„În primul rând, trebuie eliminată apa în exces cu un prosop. Apoi usucă-ți părul pe secțiuni: operațiunea e mai laborioasă, dar așa vei căpăta maximum de volum. Pentru protecție, folosește produse de protecție termică. Cel mai important este să folosești uscătorul la o temperatură medie și să îl ții la o distanță de cel putin 10 centimetri”, spune Radu Șerban, membru în echipa Londa Professional Romania.

Folosește produse de styling!

Multe persoane evită evita folosirea produselor de styling din diverse cauze. Fie simt că le îngrașă părul, fie nu văd beneficiile când le folosesc, dar toate acestea se întâmplă din cauza folosirii greșite și mai ales a folosirii produsului nepotrivit. De ce este importantă folosirea produselor de styling? În primul rând, sigilează cuticula astfel încât părul devine mai strălucitor, în al doilea rând ajută ca uscarea părului să fie mai ușoară și, nu în ultimul rând, păstrează coafura pentru mai mult timp.

Citește și – Căderea părului – cauze și trucuri de urmat pentru a scăpa de această problemă

Piaptănă părul dimineața și seara!

Dacă dimineața este un gest reflex să te piepteni, obișnuiește-te să faci asta și seara, înainte de culcare. „Periatul zilnic al părului este foarte important – nu doar că îi conferă un aspect mai plăcut și mai ordonat, dar are și un rol fiziologic bine determinat”, spune hair-stilistul. Pieptănatul permite repartizarea uniformă a uleiurilor, care îl vor hrăni și îi vor conferi strălucire. De asemenea, periatul stimulează micro-circulația de la nivelul pielii, înlătură celulele moarte și impuritățile.

Foto: 123rf