Demachiantul pentru tenul matur

Curățarea feței e un pas obligatoriu în rutina de seară, fie că te-ai machiat, fie că nu. Îți păstrează tenul curat, deci e primul obicei care menține sănătatea pielii. Pentru tenul matur și o îngrijire antirid optimă, alege un demachiant potrivit vârstei, care să conțină ingrediente energizante și să protejeze de îmbătrânirea prematură. Formula acestuia trebuie să fie hidratantă, hrănitoare și emolientă, cu atât mai mult cu cât tenul matur tine să fie mai uscat.

Ai grijă de zona ochilor

Nu uita că această zonă sensibilă are nevoie de mai multă atenție. Mai uscată decât restul tenului, pielea se ridează aici mult mai repede. Pentru o acțiune eficientă, folosește în fiecare seară un serum cu  proprietăți restructurante, care să lase pielea netedă și mai fermă. Alternativ,  poți folsi metode naturale: dacă ai pleoapele umflate sau pungi sub ochi, masează zona cu un cub de gheață sau pune-ți felii reci de castravete.

Hidratare pe toată durata nopții

Înainte de culcare, aplică o cremă  antiageing, capabilă să redea pielii fermitatea și să diminueze ridurile. Alături de curățare, hidratarea este o altă regulă importantă care menține tenul sănătos și tânăr, de aceea crema potrivită trebuie să aibă în primul rând această calitate. Pentru un efect de lifting, poți aplica înainte de cremă un serum reparator. Printre ingredientele cheie pe care trebuie să le cauți în aceste de îngrijire se află acidul hialuronic, vitamina E și alți antioxidanți, acizi de fructe, retinol. Masajul facial e foarte indicat pentru prevenirea ridurilor, așa că de fiecare dată când aplici crema, masează ușor, cu mișcări delicate dinspre frunte spre bărbie. Nu uita că hidratarea trebuie să vină și din interior, așa că bea suficientă apă în fiecare zi. O dată la câteva seri, fă-ți comprese cu ceai verde sau folosește-l într-o mască alături de miere.

Sursa foto: Flickr.com