Remediu pentru picioare obosite

Pregătește o baie relaxantă care să te scape de senzația de picioare grele. Umple un lighean cu apă caldă, pune un pumn de sare grunjoasă, 2-3 lingurițe de suc de lămâie  și 2 picături de ulei esențial de rozmarin. Stai cu picioarele în lighean până când apa începe să se răcească, apoi usucă bine și aplică o cremă cu gălbenele.

Exfoliant pentru corp

Ai rămas fără scrub? Îți poți prepara singură unul din 2-3 linguri de sare de mare, o lingură de ulei de măsline și suc de la o lămâie. Amestecă mai întâi sarea cu uleiul, iar la final pune sucul  de lămâie. Masează la duș, pe pielea umedă și insistă în zonele unde pielea este îngroșată. Pe lângă efectul exfoliant, sarea va activa circulația sângelui și va avea un rol revigorant pentru piele. O altă variantă este să pui o linguriță de sare grunjoasă în gelul tău de duș și să agiți bine flaconul pentru a se amesteca.  Pentru ten, amestecă o linguriță de sare grunjoasă cu una de miere, apoi masează pe piele, prin mișcări delicate. Lasă-l câteva minute să acționeze, apoi clătește bine cu apă călduță.

Pentru pungile de sub ochi

Pune  o linguriță de sare de mare în puțină apă călduță și așteaptă să se dizolve. Înmoaie dischete demachiante lichidul obținut și aplică-le pe zona cearcănelor, cu mare grijă să nu ajungă la ochi. Lasă-le câteva minute și spală zona cu apă rece, curată.

Bucle lejere

Dacă ai păr cu tendință de ondulare, poți obține rapid bucle naturale, cu un amestec extrem de simplu: sare de mare și apă călduță. Pentru a-l distribui mai ușor toată lungimea părului, pune-l într-un recipient cu pulverizator.

Baie relaxantă

Când îți alegi ingredientele pentru baie, nu uita să adaugi și o cană de sare de mare: ajută la eliminarea toxinelor, calmează durerile musclare și stimulează circulația sângelui. Umple cada cu apă fierbinte, adugă un pumn de sare de mare și așteaptă până când apa se mai răcește -suficient să poți intra – și sarea se dizolvă. Înainte să te bagi în cadă, adaugă uleiurile esențiale preferate (nu mai mult de 2-3 picături). La final, clătește-te bine și hidratează.

Tratează coșurile

Ca să cureți pielea și să usuci coșurile, pune într-o cană cu apă o linguriță de sare de mare și las-o să se dizolve. Aplică pe ten cu ajutorul unei dischete demachiante, lasă să se usuce și să acționeze un timp, apoi clătește cu apă curată.

 

Sursa foto: Flickr.com