Epilarea

Să recunoaștem, capitolul epilare nu ne face o mare plăcere, mai ales când avem pielea sensibilă. Fie că mergem la un salon de cosmetică, fie că preferăm să ne epilăm acasă, există câțiva pași premergători, care să te ajute să diminuezi durerea și sensibilitatea. Din păcate, nu toate avem răbdarea de a-i pune în practică. Ideal ar fi să exfoliem pielea în seara de dinaintea epilării, astfel încât chiar și firele crescute sub piele să iasă la suprafață. În ziua epilării, nu folosi o cremă de corp, pentru că aceasta îngreunează procesul epilării. Și al treilea lucru important: programează epilarea după ora 18, astfel încât, până a doua zi, iritația și roșeața de pe piele să dispară.

Îngrijirea părului

Unele dintre noi folosim o mulțime de produse sau combinații de ingrediente care să ne ajute să avem o podoabă capilară de care să fim mulțumite. Însă avem și câteva ticuri care nu ne ajută deloc, când vine vorba despre aspectul părului. Unul dintre acestea este atingerea, în mod repetat, a părului: în timp ce vorbim cu cineva, lucrăm în fața calculatorului și mai ales atunci când citim, involuntar ducem mâna la păr – pentru a-i îndrepta o șuviță, pentru a-l aranja, pentru a verifica dacă este în forma dorită. Făcând acest lucru, nu e de mirare că părul se îngrașă și se fragilizează mult mai repede.

Ce mai știi despre pielea coatelor?

Ai început să o acoperi cu bluze cu mâneci lungi și te ocupi de ea doar în ziua de duș. Indiferent de sezon și de expunerea la soare, pielea coatelor și a genunchilor ar trebui să fie îngrijită în fiecare zi, cu o cremă hidratantă de mâini, iar săptămânal, prin exfoliere. În felul acesta, vei fi sigură că este netedă, hidratată și că arată bine în orice moment al zilei.

Copyright: dolgachov / 123RF Stock Photo