Indiferent că alegi să te vopsești la salon sau acasă, din acel moment trebuie să înțelegi și să accepți faptul că produsele folosite și câteva dintre obiceiurile de îngrijire a părului se vor schimba.

După spălare

Nu-l mai peria imediat, întrucât este mai fragil, și riști ca firele de păr să se rupă mai ușor. Când îl ștergi cu prosopul, mai degrabă tapotează ușor, apoi ține-l înfășurat pentru câteva minute, astfel încât apa rămasă în păr să fie absorbită mai ușor. Și, ori de câte ori poți, lasă-ți părul să se usuce în mod natural, apoi coafează-l.

Usucă-l corect

Ce înseamnă corect? Folosește uscătorul de păr la o temperatură redusă, pentru a preveni o nouă agresare a cuticulei. Când utilizezi în mod constant plăcile sau ondulatoarele, aplică înainte un serum cu protecție termică, pentru a evita uscarea excesivă a părului și tocirea vârfurilor.

Hidratarea părului, esențială în îngrijirea părului vopsit

Combină uleiul de măsline, miere și gălbenuș de ou, apoi aplică pasta rezultată pe părul umed, zvântat, clătește după 20 de minute și șamponează normal. Alte produse recomandate pentru hidratare  sunt uleiurile de cocos și de argan, care funcționează bine dacă, după aplicarea lor, înfășori părul într-un prosop cald.

Culoarea contează

Blondul deteriorează cel mai mult părul, mai ales atunci când este necesară și decolorarea acestuia. Iar dacă optezi pentru o nuanță de roșu intens, aceasta își pierde din intensitate mult mai repede față de alte culori. Dacă vrei să-ți schimbi culoarea părului, fără însă a-l agresa prea tare, testează noile tehnici de șuvițare a părului, care presupun o trecere subtilă între culoarea naturală și culoarea nou-obținută. Balayage-ul este una dintre cele mai cunoscute astfel de tehnici.

Copyright: stockbroker / 123RF Stock Photo