Diminuează cearcănele

Oboseala își spune cuvântul? Ai cearcăne pronunțate și cauți tot felul de metode pentru a le masca? Înainte de apela la machiajul corector, ține minte că zona trebuie tratată adecvat. Așa că folosește produse cu acțiune intensivă, capabile să stimuleze microcirculația și să redea treptat luminozitatea. Ca să dea într-adevăr rezultate, astfel de produse trebuie aplicate de două ori pe zi, dimineața și seara, după demachiare. În paralel, pentru un efect sporit, poți pune în practică și câteva dintre metodele naturiste care nu dau niciodată greș: aplică felii subțiri de castravete pe pleoape înainte de culcare, pentru stimularea circulației și comprese cu  ceai de tei sau de mușețel pentru relaxarea și calmarea zonei, de 3-4 ori pe săptămână. Îngrijirea zilnică a pielii trebuie însă completată și din interior: include în meniul zilnic alimente bogate în vitamina A, bea suficiente lichide și încearcă să dormi cel puțin 8 ore pe noapte.

Tratează corect pungile sub ochi

Măștile cu gel, cuburile de gheață și pliculețele de ceai  răcite în frigider decongestionează zona și desumflă destul de repede pleoapele și pungile sub ochi. La fel de bune sunt și feliile de cartof crud aplicate după curațarea tenului. Oboseala și consumul scăzut de lichide sunt principalele vinovate de apariția pungilor, însă nu singurele. Prezența acestora poate semnala, de asemenea, afecțiuni renale, hepatice sau endocrine. Folosește un gel-cremă emolient pe bază de coenzima Q 10, care să asigure hidratarea necesară și să netezează epiderma, iar pentru un bun drenaj bea 2 litri de apă de zi și încearcă să dormi cu capul puțin mai sus.

Estompează ridurile fine

Lipsită de glande sebacee, zona din jurul ochilor e predispusă apariției ridurilor încă de timpuriu. În plus, problema este agravată vara de soarele care atacă și usucă și mai mult epiderma. Cea mai bună soluție pentru prevenirea apariției ridurilor este crema intens hidratantă cu FPS, specială pentru zona ochilor, ce trebuie aplicată de două ori pe zi. Pe timpul verii, acest produs nu trebuie să lipsească din trusa ta de îngrijire, căci are rolul de a menține nivelul optim de hidratare pe parcursul zilei, de a catifela, dar și de a acționa ca o barieră protectoare împotriva razelor solare. Dacă ridurile au apărut deja, ai nevoie de o cremă antiageing, care să stimuleze regenerarea celulară și să aibă un efect sporit de netezire și de umplere a liniilor fine. Acțiunea ingredientelor din compoziție trebuie să fie rapidă și, totodată, delicată cu pielea fină din această zonă.

Redă privirii luminozitatea

Pe lângă cremele obișnuite de hidratare și de îngrijire antirid, din când în când vei avea nevoie de produse menite să redea conturului ochilor strălucirea naturală și catifelarea. Alege formule cât mai naturale și delicate, astfel încât să nu agreseze pielea, și folosește-le dimineața, înainte de aplicarea machiajului.

Sursa foto: Flickr.com