Hidratare cu untul de Shea

Untul de Shea (cunoscut și sub denumirea de unt de Karité) poate fi folosit atât pentru îngrijirea pielii, cât și a părului. Conţine vitaminele A, E și F, importante în tratarea unui ten afectat de prea mult soare sau lipsit de hidratare. Părului îi asigură strălucire și îl ajută să se refacă mai repede. Pentru piele, poate fi folosit ca atare și aplicat direct pe piele, precum și în combinație cu diferite uleiuri, iar pentru îngrijirea părului poate fi folosit ca ingredient pentru diferite măști.

Catifelare cu untul de cacao

Pasta gălbuie, solidă la temperatura camerei, este rezultatul boabelor de cacao lăsate la fermentat, apoi presate mecanic și măcinate. Topindu-se la temperatura corpului (în palme, înainte de a-l aplica pe piele), untul de cacao intră imediat în piele, furnizându-i acesteia ingredientele care o mențin sănătoasă. Tocmai de aceea, poate fi folosit fără probleme pe piele, după sarcină sau în curele de slăbire, pentru atenuarea vergeturilor și a celulitei.

Strălucire cu miere

S-au scris, probabil, sute de pagini despre beneficiile pe care mierea le are asupra întregului organism, nu doar a pielii. În ceea ce privește tenul, indiferent că este sensibil, normal, mixt, foarte uscat, mierea se adaptează tuturor particularităților. Mierea este binecunoscută datorită proprietăților sale antioxidante, tonifiante și reparatoare și, deși face echipă bună cu multe ingrediente folosite în prepararea măștilor, poate fi folosită și singură. O aplici direct pe piele, într-un strat subțire, o lași să acționeze timp de circa 15 minute, apoi o ștergi cu un tifon și apă călduță. Vei observa că pielea devine mai strălucitoare, mai elastică, mai catifelată.

Răcorire cu suc de rodie

Rodia este unul dintre cele mai bogate surse de antioxidanți, de aceea este folosit cu succes și în industria cosmetică, nu doar în cea alimentară, pentru a ameliora semnele îmbătrânirii. Este un fruct pretențios, boabele se curăță mai greu, însă merită tot efortul. De regulă, sucul proaspăt de rodie se amestecă fie cu iaurt sau smântână, pentru a obține o mască destinată tenului foarte uscat.

Copyright: iconogenic / 123RF Stock Photo