Băile lungi, în apă fierbinte, procesele firești ale îmbătrânirii și folosirea unor produse cosmetice nepotrivite sunt câțiva dintre factorii care duc la deshidratarea organismului și, implicit, a pielii. De regulă, se crede că hidratarea tenului este necesară mai ales în cazul celui uscat, însă este fals. Fiecare ten are particularitățile lui, însă are nevoie de o hidratare optimă, fie el gras, normal sau mixt.

Uleiul de nucă de cocos

Este un excelent produs pe care îl poți folosi pentru a-ți hidrata pielea, datorită conținutului ridicat de acizi grași. În plus, este bogat în vitamine, fiind eficient pentru diminuarea ridurilor.
Combină o lingură de ulei de nucă de cocos, două lingurițe de miere de albine și o jumătate de linguriță de suc de lămâie, care este un astringent natural, util pentru micșorarea porilor dilatați. După ce ai curățat pielea, aplică amestecul, așteptând circa 10 minute pentru ca ingredientele să reacționeze. Clătește apoi cu apă rece.

Aloe Vera

Folosește cu încredere gelul de Aloe Vera atunci când ai stat prea mult în soare sau când îți simți pielea foarte uscată. Acesta pătrunde imediat în piele și o rehidratează. Combină două linguri de gel de Aloe Vera cu trei linguri de suc de castravete și o lingură de iaurt simplu. Întinde uniform pe față și relaxează-te timp de 15 minute, apoi îndepărtează masca.

Banana

Vitaminele A, B, C și E, precum și minerale ca fier, zinc și potasiu, toate se regăsesc în banane. La acestea se adaugă antioxidanți și aminoacizi importanți pentru sănătatea pielii și a părului, și avem o combinație importantă în propria rutină de îngrijire. Una dintre cele mai simple metode de a profita de proprietățile hidratante ale bananei este să pasezi o banană într-un bol și apoi să aplici pasta rezultată pe față, evitând zona ochilor. După 20 de minute,
clătește cu apă caldă și vei simți o îmbunătățire instantă a calității pielii.

Mușețelul

Este un ingredient de bază în produsele de curățare și îngrijire a tenului, în special a celui uscat, inflamat, predispus la iritații. Amestecă două lingurițe de frunze de mușețel cu un sfert de ceașcă de miere, două linguri de Aloe Vera și o linguriță de ulei de măsline. Aplică pasta rezultată prin mișcări circulare și clătește după 20 de minute.

Reguli de pregătire a măștilor faciale

– folosește produse de calitate, proaspete. Aplică masca imediat după ce ai pregătit-o.
– aplică pasta din centrul feței spre exterior și spre gât, evitând zona sensibilă a ochilor. De asemenea, nu aplica produsul pe pleoape. Poți declanșa reacții alergice.
– după ce ai aplicat masca, întinde-te pentru câteva minute și relaxează-te.
– nu depăși 15-20 de minute – nu vei spori eficiența măștii, dimpotrivă, poți cauza posibile iritații ale pielii.
– îndepărtează masca prin mișcări ușoare, cu ajutorul unei dischete demachiante pe care ai aplicat apă, apă micelară sau loțiune tonică.

Sursa foto:123rf.com