Elementul surpriză de care vine însoțit acest ghid se referă la o cerință obligatoriu de respectat pentru a realiza ținuta finală de excepție mult dorită: trebuie uitat orice criteriu cunoscut până la momentul respectiv. Așadar, vechile obiceiuri trebuie să devină istorie, pentru a face loc altora, în trend cu moda.

Culoarea

În alegerea rochiei potrivite, un accent aparte trebuie pus pe culoare. Dacă până acum din acest punct de vedere se impunea respectarea unor cerințe de tipul alegerea culorilor în trend, noile recomandări pun în față acele rochii elegante de seara într-o varietate de tonuri. Important este ca cele ce le poartă să se simtă confortabil, cunoscute fiind efectele benefice și influența pe care culorile o pot avea asupra stării de spirit.

O alegere ce neîndoielnic nu va îmbătrâni niciodată este negrul. Acesta poate fi asortat cu o varietate de bijuterii elegante, trimițând de fiecare dată mesajul perfect, adică senzualitate și rafinament. Pentru că mai nou se încearcă orice iese din tiparul obișnuit, recomandările experților Kokoa Couture se îndreaptă către rochiile albe – renumite pentru faptul că reflectă puritatea, spre cele roșu intents – pentru că scot în evidență îndrăzneala și entuziasmul, dar și modelele cu imprimeuri neutre sau colorate.

O regulă de la care nu se va face însă niciodată excepție – sau cel puțin așa ar trebui să fie –  se referă la rochiile în culori neon. Acestea vor constitui întotdeauna o alegere neinspirată când se dorește alegerea unei rochii elegante de seară, unicile acceptate fiind cele care sunt definite de rafinament, realizate în cadrul unor case de modă respectate pentru că acestea cunosc limita vulgarității.

Materiale și finisaje impecabile

Cu toate că unele rochii de seară par în vitrine deosebit de elegante, adevăratul efect pe care îl au se observă abia când sunt îmbrăcate. Este deosebit de important ca acestei categorii să i se acorde o mai mare importanță, întrucât în general finisajele sunt cele care fac adevărata diferență. Chiar și cel mai mic detaliu greșit poate șifona imaginea de ansamblu a rochiei.

În privința materialelor, există opțiuni nelimitate printre modelele Kokoa Couture. Acestea sunt dedicate tuturor femeilor, deci indiferent de preferințele în materie de rochii elegante de seară – fie vorba de garnituri delicate din dantelă, de tăieturi creponate, voal – neîndoielnic oricine va obține o ținută de invidiat.

Opțiuni inedite sunt constituite de rochiile midi, definite de țesături bogate și culori vibrante. Sunt practic cele ce conferă un aspect aparte, dar asigură și un confort ineegalabil la purtare.

Forma corpului

În orice alegere trebuie să se aibă în vedere silueta. Acest lucru este necesar pentru a putea scoate cât mai bine în evidență formele frumoase, dar mai ales pentru a masca micile defecte, acolo unde acestea obișnuiesc să incomodeze.

În general femeile minione ar trebui să opteze pentru acele rochii elegante de seară cu talie înaltă sau chiar și medie. În nici un caz nu le sunt recomandate modelele voluminoase, dar nici cele care au aplicate tot felul de detalii pe mâneci. Avantajoase pentru acestea sunt rochile cu spatele gol, întrucât oferă un aspect înalt, precum și o siluetă de invidiat orice femei mici de înălțime.

În cazul celor ce au un corp mai voluminos, o rochie de seară de tip columnă este indicată. Este vorba despre modelele care au forma îngustă, în decolteu de tip V, modul în care acestea se așază reușind să pună într-o lumină excelentă zona gâtului, a taliei și cea a tivului.

Femeile înalte pot să etaleze această calitate prin rochiile de orice fel, oricare ar fi stilul adoptat. Începând de la modelele lungi, fie acestea și de tip sirenă, și până la cele midi sau scurte, în tonuri corespunzătoare, acestea se pot remarca cu fiecare ocazie.

Pe kokoa-couture.ro se găsește o varietate de colecții ce vizează rochii elegante de seară pentru orice preferințe.