Dacă ești conservatoare și preferi stilul clasic, mizează în continuare pe roșu. Se poartă și vara aceasta. Dacă însă vrei să încerci și alte nuanțe, fă-o fără grijă, ai de unde alege, de la pasteluri la nuanțe tari. Nu uita nici de modelele grafice cu care te poți juca pe unghii.

Nuanțe naturale

Idei de manichiuri pentru această vară

Culorile naturale, cunoscute și sub numele de nuanțe nude, pot varia de la bej până la roz deschis sau pal. Pentru a te bucura pe deplin de o manichiură nude, trebuie să ai în vedere ca unghiile să fie impecabil tăiate și curățate. Ia în calcul și cuticulele, pe care specialiștii în frumusețe recomandă să nu le tai, ci să le împingi cu un instrument creat pentru așa ceva. Aplică două straturi de lac de unghii și unul de top coat. Astfel, oja va rezista mai multă vreme pe unghii.

La malul mării

Idei de manichiuri pentru această vară

Aștepți zilele acelea lungi de vacanță, când tot ce ai de făcut este să mergi la plajă și să te relaxezi toată ziua. Până atunci, poți aduce marea mai aproape. Inspiră-te din această manichiură și creează-ți modele pe unghii care le poți schimba de câte ori dorești. Ai nevoie de trei nuanțe de bază – bleu, roșu și alb, pe care le combini cum îți dorești. Poți alege modele grafice (dungi, pătrate), buline sau să aplici peste aceste culori alte modele de inspirație marină.

Nuanțe în degradé

Idei de manichiuri pentru această vară

Dacă dorești o manichiură simplă și sofisticată, alege atât o nuanță de ojă care-ți place, cât și tonuri mai deschise ale acesteia. Vei obține un efect în degradé, care se asortează cu ținutele și coafurile mai elegante. Acest tip de manichiură se potrivește mai degrabă unghiilor lungi sau medii, nu celor scurte. Astfel, pot fi puse în valoare nuanțele lacurilor de unghii. Înainte de aplicarea ojei, este important să folosești o bază, pentru a proteja unghiile de pigmentul de culoare.

Manichiuri de vară – Pasteluri

Idei de manichiuri pentru această vară

Ai chef să te joci? Să colorezi? Să te înveselești? Să te bucuri de soare și de vară? Nuanțele pastel sunt perfecte pentru o astfel de atitudine. Nimic nu te poate opri din încercat. Galben solar, vernil, lila, portocaliu, bleu… Tu alegi ce culori vrei să porți pe unghii. Pentru vacanță nimic nu pare mai potrivit. Poți combina câteva dintre aceste nuanțe sau poți alege doar una dintre ele. Indiferent de opțiuni, te vei înveseli cu siguranță când îți vei privi mâinile.

Sclipici, pe alese

Idei de manichiuri pentru această vară

Vei vedea în magazine variante de sticluțe cu glitter (sclipici) sau sticluțe cu ojă care conține deja glitter. Alege în funcție de îndemânarea ta și de răbdare ce ți se potrivește. Dacă vrei să-ți creezi anumite modele sau să aplici sclipici doar pe unele unghii, vei prefera cu siguranță varianta să ai propria sticluță. Glitter-ul este perfect pentru zilele de vacanță sau pentru o manichiură de petrecere, când vrei ceva special. Când aplici, fă-o cu o mișcare scurtă și fermă!

Foto: Shutterstock

Vezi și: Modele unghii potrivite în orice sezon

Citește și: