Dacă urmează să participi la o reuniune de familie, la o aniversare care impune o ținută mai elegantă sau la un eveniment deosebit, iată ce idei de coafuri îți recomandăm.

Bucle lejere

Când vine vorba despre părul ondulat, creativitatea pare să nu aibă limite, însă totul depinde de tipul de tunsoare pe care îi ai deja sau pentru care optezi acum, dacă te tunzi. „Cu cât părul este mai gradual, tuns în trepte, cu diferențe de lungime, este de preferat să realizăm o coafură liberă, texturată, cu mișcare. Dacă părul este lung la o singură lungime, ar arăta mai interesant o coafură mai lucrată, indiferent dacă se merge pe un stil texturat sau foarte finisat”, explică hairstylistul Arabella Zadic.

Accesorii

Ai o rochie/un top cu decolteu, sau cu spatele/umerii goi? Prinde-ți părul, obligatoriu! În ceea ce privește bijuteriile pentru păr, ”un accesoriu, cât ar fi de mic și de simplu, poate face diferența, și încă una uriașă. Secretul este sa alegi accesorii simple, reușind să îmbogățești exact atât cât trebuie, decât sa produci o confuzie si sa nu se înțeleagă nimic din întreaga coafura”, spune Arabella.

accesoriu de par coafuri de petrecere

Cocul spaniol

Coafura trebuie să țină cont de multe detalii fizionomice, printre care și înălțimea. ”Unei persoane mai retrase, introvertite, ce nu vrea să fie în centrul atenției, i se potrivește o coafură inspirată de cocul spaniol, poziționat pe ceafa, asta în cazul în care aceasta este o persoană înaltă”, e de părere specialista. În plus, este o alegere foarte bună și datorită faptului că cocul spaniol nu-și pierde niciodată din farmec , asigurând eleganța și strălucirea necesare unei seri deosebite.

cocul spaniol coafuri de petrecere

coafuri de petrecere

Idei de coafuri care nu dau greș: Împletiturile

”Dacă ești o persoană minionă și ai părul mai lung, o coadă de cal amplasată pe top, cu câteva elemente de împletituri clasice este potrivită”, recomandă Arabella Zadic. Este o coafură pe care o poți realiza foarte ușor și rapid acasă și poate fi o alternativă excelentă în zilele în care părul nu se așază așa cum ți-ai dori. Pentru a-i da mai mult eleganță, asigură-te că elasticele de păr folosite sunt mascate cu ajutorul unor șuvițe de păr fixate cu agrafe în spatele cozii.

 

Copyright: Prometeus / 123RF Stock Photo