Nu lăsa pe ultima sută de metri achiziționarea cadourilor, organizează-te din timp, fă o listă nu numele celor pentru care Moș Crăciun va fi darnic și generos, scrie în dreptul fiecărui nume, orientativ, cam ce cadou le-ar putea aduce „Moșu” și fă-ți timp deja pentru shopping.

Idei de cadouri pentru părinți

Cel mai frumos cadou pentru părinți este… o poză cu copiii și nepoții. Poți cumpăra un ansamblu de rame vintage lipte între ele în care adaugi poze de diferite mărimi. Nu uita să pui lângă ramă nelipsitul set de fular și mănuși pufoase, un șal pashmina și un săpun hand-made, puternic parfumat, care se pune în dulap între haine.

Idei de cadouri pentru prieteni

Hainele și accesoriile și le cumpără singuri. Prietenii tăi sunt oameni cu personalitate care știu ce vor și ce-și doresc să poarte. Rolul tău de prieten este să-i surprinzi plăcut, să le arăți că-i apreciezi și că le cunoști gusturile și preferințele. Du-te într-o librărie și caută un album de artă, un atlas cu minunile lumii, ultimul roman al scriitorului preferat, un semn de carte deosebit, o enciclopedie dintr-un subiect captivant. Apoi, adaugă nelipsitul set de fular și mănuși pufoase, în culoarea păreferată.
Idei de cadouri pentru copii
Există deja o scrisoare scrisă… pe care ar fi bine să o interceptezi și să o studiezi până să ajungă la Moșu în Laponia. Studiază bine dorințele copilului și taie-le pe cele fanteziste: nu ai cum să cumperi un aparat de levitație sau un inel care te transformă în prințesă. Poți, în schimb, să iei jucării interesante, educative, amuzante și colorate. Sunt seturi pentru micii arheologi, fizicieni în devenire, doctori, creatori de parfumuri. Hăinuțele nu sunt prioritatea lor și se cumpără doar după ce se probează, nu după aprecierea ta ochiometrică. Poți, în schimb, să pui în sacul moșului un set de fular și mănuși pufoase cu personajul preferat din desene animate. Dacă a depășit stadiul desenelor animate, o culoare frumoasă, decentă este alegerea preferată. Și dacă a depășit demult stadiul desenelor animate, rolul tău în calitate de mesager al Moșului va fi extrem de dificil, pentru că nu mai poți intercepta scrisoarea, în primul rând, și pentru că s-ar putea să nu mai fi 100% la curent cu ce-și dorește și ce-i place. Așa că îți rămâne varianta deloc satisfăcătoare a plicului în care adaugi atât cât să-și cumpere singur un cadou frumos, care-i placă.
Sursa foto:123RF.com