Îngrijire de lungă durată

Folosește un balsam leave-in special pentru repararea vârfurilor, pe care să îl aplici după baie, pe părul uscat cu prosopul, înainte de a începe coafarea. Un astfel de produs repară și previne despicarea vârfurilor, rămâne în păr și protejează pe termen lung.  Când te speli, ai grijă să nu folosești apă prea caldă și, mai ales, nu freca părul cu proporul.

Hrănire în profunzime

Vârfurile despicate apar în cazul părului prea solicitat sau prea uscat. Atâta timp cât îi oferi îngrijirea potrivită, nu vei avea astfel de probleme, așa că orientează-te spre produse intens hidratante, care să refacă firul de păr, dar totodată să îi dea și un plus de rezistență.  Serumurile intensive sunt astfel de produse de care ai nevoie, căci formula lor reparatoare  cu absorbție rapidă pătrunde în firul de păr și netezește.

 Protecție eficientă la soare

Căldura și razele puternice ale soarelui usucă mult părul. Iar de aici până la despicarea vârfurilor nu mai e decât un pas. Încă de la începutul verii, folosește un spray cu FPS inclus nu doar la plajă, ci și în oraș. Nu uita ca, înainte și după fiecare baie în mare sau în piscină, să îți clătești părul cu apă curată. Protejează părul de soarele puternic cu o pălărie sau o eșarfă.

Metodele naturale dau rezultate

Un  amestec de uleiuri e cel mai bun remediu pentru părul uscat, căci pătrunde adânc în firul de păr, hrănește intens, netezește și oferă strălucire. Combină părți egale de ulei de macadamia  și ulei de broccoli (1-2 lingurițe în funcție de cât de des e părul) și aplică pe părul uscat doar la vârfuri. Lasă 15-20 de minute să acționeze, apoi spală-te normal pe cap. O altă combinație benefică pentru vârfurile despicate este cea dintre miez de avocado și ulei de măsline.  Aplică mixtura pe păr, strânge părul într-un coc și pune deasupra o cască de duș sau un prosop. După 20 de minute, spală părul.

Trucuri și sfaturi pentru un păr frumos

  • Tunde vârfurile regulat, mai ales atunci când observi că sunt deteriorate;
  • Fă o pauză cu aparatele de coafat, chiar și cu fehonul, până se îmbunătățește aspectul părului;
  • Nu pieptăna părul cât e ud, pentru că e mult mai fragil;
  • Folosește șampoane care au în compoziție cât mai multe ingredient naturale. Dacă ai probleme cu uscarea părului și despicarea vârfurilor spală-te cam de 3 ori pe săptămână.
  • Nu-l peria în exces, doar descurcă-l cu un pieptene cu dinți rari.

Sursa foto: Flickr.com