E mai bine să previi

Ai unghii fragile, care se exfoliază foarte repede? Cu atât mai mult ar trebui să porţi mănuşi de protecţie la treburile casnice, mai ales atunci când speli vasele, căci detergenţii şi produsele de curăţat atacă unghia şi îi slăbesc rezistenţa. Înlocuieşte pentru o vreme oja cu un lac hrănitor, pe bază de uleiuri naturale, care să regenereze, să prevină deshidratarea şi să dea unghiei mai multă strălucire.

Îngrijirea de bază

Pune într-un bol apă caldă şi puţin ulei de măsline şi ţine-ţi mâinile câteva minute în acest amestec. Scrutează unghiile după forma dorită, apoi finisează folosind o pilă moale, cu mai multe suprafeţe. Ai grijă când faci acest lucru şi pileşte într-un singur sens ca să eviţi exfolierea. Foloseşte în fiecare seară o cremă hidratantă şi nu uita că masajul regulat întăreşte unghia şi stimulează circulaţia sângelui.

Mai multă grijă pentru cuticule

Pentru multe femei, cel mai simplu mod de a scăpa de cuticule este să le taie. Pe langă faptul că te poţi alege cu răni, acest pas greşit poate duce la apariţia infecţiilor. Cel mai bine ar fi să le împingi la baza unghiei cu un beţişor special, după ce ai ţinut în prealabil mâinile în apă caldă. Aplică apoi un ulei pe bază de vitamina A. Dacă vrei să le îndepărtezi şi să le încetineşti ritmul de creştere, umezeşte un prosop, presară puţin bicarbonat de sodiu şi masează apoi, rând pe rând, baza fiecărei unghii.

Atenţie la unghiile false

Te-ai gândit să apelezi la această metodă ca să obţii rapid o manichiură impecabilă? Procedeul presupune o pilire mai agresivă, iar unele dintre substanţele folosite pătrund în unghie şi îi pot ataca structura, astfel că după ce le vei da jos, unghia va avea un aspect mat. Dacă vrei neapărat unghii false, apelează un specialist în domeniu şi roagă-l să îţi spună în detaliu în ce constă procedura.

Tratementele de acasă

Sucul de lămâie  redă albul natural şi strălucirea, aşa că aplică-l pe unghiide 2-3 ori pe săptămână. Dacă unghiile se exfoliază, sucul de lămâie trebuie combinat cu ulei de măsline. Vitamina A uleioasă întăreşte unghiile şi înmoaie cuticulele, dacă este aplicată zilnic, timp de o săptămână.

Sursa foto: Flickr.com