Curăţare ca la carte
Simpla spălare a mâinilor cu săpun nu este suficientă ca să îţi păstrezi pielea curată şi îngrijită. Mai mult decât atât, în multe cazuri, săpunul clasic, solid, poate fi prea dur pentru mâinile uscate, aspre sau crăpate. Aşa că, cel mai bine e ca seara să îţi pregăteşti un bol cu apă cât mai caldă, în care să pui 2-3 picături de ulei de lavandă şi o ceaşcă de lapte cât mai gras. Înmoaie-ţi mâiniele timp de câteva minute în acest amestec, apoi masează-le cu o mixtură făcută din ulei de măsline, zahăr brun şi flori de lavandă uscată. Acest peeling 100% natural va îndepărta delicat celulele moarte şi va lăsa pielea mult mai fină, pregătită pentru a absorbi cremele nutritive.
Truc: schimbă săpunul solid cu unul lichid, cu textură cremoasă şi formulă naturală.
Hidratarea – regula de bază
Indifererent de anotimp, fă-ţi un obicei şi foloseşte în fiecare seară, înainte de culcare o cremă-tratament pentru mâini şi unghii şi poartă toată noaptea mănuşi speciale pentru hidratare, pentru că ajută produsul să aibă o acţiune mai intensă. Dacă mâinile sunt foarte uscate, crema nu este suficientă pentru a repara pielea. Ai nevoie de o mască cu ingrediente naturale, care să intre în piele şi să hrănească chiar şi straturile mai profunde: amestecă o lingură de miere cu două linguriţe de ulei de măsline şi câteva picături de suc proaspăt de lămâie. Masează mixtura pe mâini, iar după 5-7 minute îndepărteaz-o cu apă călduţă. Pentru mâinile foarte crăpate, unguentul de gălbenele este soluţia ideală. Aplică-l în strat uniform, singur sau în combinaţie cu crema de mâini.
Manichiură perfectă în 4 paşi
Pasul 1. Scurtarea
O dată pe săptămână este bine să le redai unghiilor forma şi să le scurtezi, pentru a le păstra mereu la o lungime potrivită, adică puţin deasupra buricului degetului. Pentru această operaţiune, cel mai bine ar fi să foloseşti pila de unghii şi nu forfecuţa, care ar putea distruge straturile unghiei. Înainte însă de a începe scurtarea lor, înmoaie-le câteva minute în apă caldă, pentru a le mări astfel elasticitatea. Pileşte numai într-un singur sens, ca să eviţi exfolierea sau ruperea unghiei.
Pasul 2. Netezirea
După ce le-ai adus la forma şi lungimea dorite, rotunjeşte uşor colţurile cu o pilă fină pentru a evita agăţarea lor. Ca să dai strălucire unghiei, foloseşte o pilă moale cu două feţe, apoi masează suprafaţa cu o felie de lămâie.
Pasul 3. Împingerea cuticulelor
Ca să eviţi inflamarea sau infecţiile, renunţă să le mai tai cu forfecuţa, ci împinge-le la baza unghiei cu un beţişor special din lemn sau din plastic. Pentru ca această etapă să fie mai uşoară, înainte de a începe, înmoaie-ţi câteva minute degetele într-un amestec făcut din două linguriţe de ulei de măsline călduţ şi două picături de ulei de lavandă.
Pasul 3. Curăţarea
Înainte de a aplica oja, unghiile trebuie să fie perfect curate. Umple un bol cu apă caldă, adaugă puţin săpun lichid şi începe curăţarea unghiilor cu ajutorul unei periuţe speciale.
Pasul 4. Aplicarea ojei
Pe lângă tratamentele naturiste folosite, pentru protejarea unghiei e bine să foloseşti şi uleiurile şi gelurile speciale din comerţ, îmbogăţite cu vitamine, care întăresc unghia şi previn exfolierea sau ruperea. Chiar şi înainte de a aplica oja e bine să foloseşti un asemenea lac protector, deoarece previne pătarea unghiei.
Sursa foto: Flickr.com