Ferește-te de soare

Asta nu înseamnă să nu mai stai deloc la plajă, ci să ai mereu grijă să nu te expui fără o protecție adecvată tipului tău de piele. Dacă nu știi ce fel de cremă protectoare ți se potrivește, ține minte că factorul de protecție solară trebuie să fie cu atât mai mare cu cât  pielea e mai deschisă la culoare și mai sensibilă. Pe timpul verii, e bine să folosești cremele de protecție solară zi de zi, ori de câte ori ieși din casă.

Hidratează, ca să ții ridurile departe

Se știe că o hidratare corectă previne îmbătrânirea prematură. Atît produsele de curățare cât și cele de îngrijire trebuie să aibă o compoziție cât mai cremoasă și ingrediente nutritive, astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor tenului. Completează hidratarea și din interior: bea suficientă apă și, mai ales, nu aștepta să fi se facă sete.

Folosește produse antirid eficiente

E de preferat să începi folosirea lor în jurul vârstei de 28 de ani, pentru a preveni apariția ridurilor și a menține elasticitatea pielii. După această vârstă, folosirea lor ar trebui să devină obligatorie, dacă vrei să menții tinerețea tenului. Acțiunea lor concentrată și ingredientele speciale din compoziție netezesc ridurile, redefinesc conturul feței și redau pielii suplețea. Nu uita nici de zona ochilor, cea mai sensibilă și prima în care ridurile încep să se formeze, din cauza pielii subțiri și, deseori, deshidratate. Folosește constant un gel hidratant cu rol antirid și anticearcăn.

Exfoliază pielea regulat

În felul acesta, stimulezi în mod natural regenerarea celulelor și ajuți pielea să-și mențină tonusul și strălucirea. Alege un produs de gomaj delicat, cu particule fine, care să nu atace și, o dată pe săptămână, masează ușor pe pielea umedă o cantitate mică.

Fă-ți masaje cu uleiuri de plante

Acestea stimulează circulația sângelui și au un rol esențial în menținerea elasticității pielii. Alege un ulei bazat pe ingrediente naturale și masează-l cu mișcări delicate, după demachiere, dar evită ochii și buzele. Plantele din compoziție au efect regenerant și revigorant, astfel că la final aspectul tenului va fi vizibil îmbunătățit.