Sunt călduroase, moi și pufoase. Ne bazăm pe ele și ne scot din multe încurcături. Care sunt vedetele garderobei tale în acest sezon de tranziție toamnă-iarnă? 

1. Eșarfă, șal, fular

Orice model preferi este bine să ai cel puțin două în dulapul tău. Ideal ar fi să le ai pe toate din cele trei, în țesături și texturi diferite, în culori variate, și să le porți pe fiecare altfel. Nu uita că șalul se poate purta pe umeri, dar și împletit în jurul gâtului, eșarfa se poate transforma în turban, iar fularul în căciulă care să-ți protejeze fața de frig sau ger.

2. Jacheta groasă

Un paltonaș subțire dar de efect, care să-ți vină turnat nu e cea mai bună alegere. Acum e timpul să pui partea practică mai presus decât esteticul. Trebuie să-ți fie bine, să te simți confortabil, să simți că ești protejată. O geacă din fâș până-n talie nu va fi cea mai bună prietenă a ta în această perioadă. Alege materiale gen lână și caută modele matlasate pe interior, în care sunt adaugate alte materiale cum sunt melana, puful de pasăre sau fetru.

3. Pulover pe gât

Este foarte util și foarte la modă. Se poartă cu jeans și fuste. Cel mai frumos model este cel din țesătură striată, strâmt pe corp. Pe dedesubt ar fi bine să porți doar lenjeria de corp, nimic altceva pentru că elasticitatea țesăturii face ca orice denivelare să iasă în evidență.

4. Încălțămintea impermeabilă

Dacă nu ești adepta cizmelor din cauciuc, pe care medicii ortopezi le ostracizează, ai varianta unor încălțări din materiale impermeabile. Nu uita niciodată că tălpile tale trebuie să fie perfect uscate și aerisite.

5. Pantalonii potriviți

Este, de departe, cea mai grea alegere. Care sunt pantalonii potriviți? Pentru fiecare acest răspuns înseamnă altceva. Fie o pereche de jeans sau una din catifea reiată, fie din stofă, vâscoză sau poliester. Avem un model preferat cu care rezonăm cel mai bine. Important este să fim rezonabile și să lăsăm o perioadă rochiile diafane să ne aștepte cuminți… pâna vara viitoare.

Copyright: carlodapino / 123RF Stock Photo