Spală-te cu apă călduță

Pentru că apa fierbinte usucă epiderma și îndepărtează uleiurile naturale care protejează pielea, fă dușuri cu apă călduță sau, și mai bine, alternează apa caldă cu cea rece, pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Temperatura optimă a apei trebuie să fie în jur de 37 de grade.

Folosește geluri-cremă

12374547375_3d247d4a61_z

Acestea au o formulă consistentă, mult mai hidratantă, care e capabilă să refacă bariera protectoare a pielii, să catifeleze și să hrănească pielea în profunzime încă din timpul dușului. Citește eticheta produselor și alege-le pe cele care, pe lângă apă și agenți de curățare, conțin și agenți cu rol intens în hidratare (în special glicerină). Prin spuma bogată pe care o fac, ele hrănesc pielea în profunzime, catifelează instantaneu și repară pielea ternă, prevenind totodată uscarea. Toate acestea elimină neplăcuta senzație de piele care ține, ce apare adesea la sfârșitul băii.

Atenție la exfolierea pielii

Dacă pielea ta are tendință de uscare, evită folosirea produselor ce ar putea să o agreseze: mănuși de baie, bureți, lufe etc. Înlocuește-le mai bine cu un gel-cremă exfoliant, care, pe lângă îndepărtarea celulelor moarte, îngrijește, catifelează și hrănește. Aplică scrubul după curățarea în prealabil cu un gel de duș hidratant, masează-l circular și insistă pe zonele predispuse apariției celulitei, acolo unde pielea e îngroșată (coate, genunchi, călcâie) sau pe zonele ce urmează să fie epilate.

Sursa foto: Flickr.com